Tot mai mulți tineri suferă de CANCER. Ce spun cercetătorii?

de clujazi

Un semnal de alarmă este tras de cercetători în legătură cu creșterea alarmantă a cazurilor de cancer la tinerii cu vârsta sub 50 de ani. În ultimele trei decenii, numărul persoanelor diagnosticate cu cancer în această categorie de vârstă a crescut cu impresionantul procent de 80%.

Astfel, de la 1,8 milioane de cazuri înregistrate în 1990, am ajuns la 3,26 milioane în 2019. De asemenea, este îngrijorător faptul că decesele în rândul adulților cu vârste cuprinse între 30 și 40 de ani, cauzate de această boală, au înregistrat o creștere de 27%. Conform studiilor, numărul anual al pacienților cu vârsta sub 50 de ani care pierd lupta cu cancerul se ridică la aproximativ un milion, potrivit informațiilor furnizate de The Guardian.

Experții continuă să analizeze cu atenție cauzele din spatele creșterii alarmante a cazurilor de cancer la persoanele cu vârsta sub 50 de ani. Autorii studiului sugerează că printre factorii principali ar putea fi incluse dietele sărace în nutrienți, consumul de alcool, fumatul, lipsa de activitate fizică și obezitatea.

You may also like

1 comentariu

Sandu Bria 9 septembrie 2023 - 16:33

Că prin 1986 a fost o chestie la Cernobîl tratată cu indiferentă sau că vine de la blestemul lui Sosoacă în care o bulesti pe 3 generatii

Răspunde

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.