Poșta Română a livrat o scrisoare după 76 de ani. Era trimisă de pe front și a ajuns luna aceasta la Viscri

de clujazi

După 76 de ani, o scrisoare trimisă în 1947 de către un prizonier de război către soția sa a ajuns în sfârșit la destinație, livrată de Poșta Română. Expeditorul, aflat în captivitate, îi trimisese acele rânduri emoționante soției sale la o adresă din satul Viscri, situat în județul Brașov.

În data de 17 august 1947, un prizonier de război, aflat în Cheshire, Marea Britanie, a trimis o scrisoare emoționantă către soția sa, care locuia în pitorescul sat brașovean Viscri. În acea vreme, el spera din tot sufletul că gândurile și sentimentele sale vor ajunge la femeia pe care o iubea atât de mult și de care fusese nefericit despărțit în mod involuntar.

Este un moment deosebit și emoționant, în care o bucată din istorie a fost restituită și povestea a fost completată după multe decenii.

„După ce tu îmi scrisesei că (….) vrea să se mute la ține, aș vrea să știu cum este de fapt. Nu mai avem voie să mai luăm nimic. Am sperat la îmbunătățire. Acum dintr-o dată iar un pas înapoi. Niciun om nu este bine informat. Chiar azi a spus fermierul că ar trebui să vii aici și să o aduci și pe nepoata.

Acum vreau să îţi povestesc ceva de aici. În ultimele zile a fost o caniculă cum nu a mai fost de mult timp. În ultima saptmana am recoltat grâu și ovăz. Am eliberat în 4 zile 22 de acri. Doi bărbați încărcau, alții doi descărcau. Fermierul tânăr conducea tractorul.

Prin asta închei scrisoarea. Vă urez sănătate. Al tău soț și al vostru fiu de pe frontul îndepărtat”, sunt câteva dintre rânduri.

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.