Câinii – singurele animale care te privesc în OCHI. Vezi de ce fac asta!

de clujazi

Câinii – singurele animale care te privesc în OCHI. Vezi de ce fac asta! Cainii sunt animale inteligente care au evoluat alaturi de oameni de mii de ani. Ei au fost dresati pentru a efectua o varietate de sarcini, de la paza si vanatoare la asistenta pentru persoanele cu dizabilitati.

  1. Cainii au o capacitate de a recunoaste si de a distinge aproximativ 10.000 de mirosuri. Asta inseamna de aproximativ 100 de ori mai mult decat oamenii.
  2. Unii caini au fost antrenati sa detecteze boli precum cancerul sau diabetul prin mirosul urinei sau al respiratiei.
  3. Cainii sunt singurele animale care au evoluat pentru a se uita direct in ochii umani. Asta sugereaza o capacitate de a intelege si de a interpreta emotiile umane.
  4. Cainii au o singura ureche mobila care le permite sa se concentreze mai bine pe sunetele specifice si sa localizeze mai usor sursa lor.
  5. Exista aproximativ 340 de rase de caini diferite in lume, fiecare cu caracteristici unice si abilitati specifice.

Studiile au aratat ca cainii au o capacitate remarcabila de a intelege si de a raspunde la comenzi verbale si non-verbale, precum si de a recunoaste si de a distinge fetele si voci umane. De asemenea, au fost observate comportamente sociale complexe in randul cainilor, precum empatia si sentimentele de tristete sau bucurie. In general, cainii sunt considerati a fi una dintre cele mai inteligente specii de animale domestice, iar relatia lor cu oamenii este una dintre cele mai lungi si mai stranse din istorie.

Vezi și: Tu știi să vorbești cu pisica ta? Vezi ce spun cercetătorii!

Câinii – singurele animale care te privesc în OCHI. Vezi de ce fac asta!

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.