De ce cresc unghiile?

de clujazi

De ce cresc unghiile?. Unghiile sunt formate din celule moarte ale pielii, care sunt împinse în afara de la baza unghiei. Acest proces este cunoscut sub numele de crestere a unghiilor. Unghiile cresc din foliculii de unghii, care sunt zonele de la baza unghiei unde celulele pielii se împing în sus și formează unghia.

Celulele care formează unghia sunt alcătuite din keratină, o proteina puternica care le oferă unghiilor rezistența și flexibilitatea. Procesul de crestere a unghiilor este controlat de hormoni și de factorii genetici. Unghiile cresc de obicei între 0,1 și 0,3 mm pe zi, cu o viteză mai mare la copii și la tineri decât la adulți.

Deși procesul de crestere a unghiilor poate fi influențat de factori interni, cum ar fi dieta sau starea de sănătate, factorii externi, cum ar fi traumatismele sau expunerea la produse chimice, pot afecta, de asemenea, cresterea unghiilor. O îngrijire adecvată a unghiilor, cum ar fi tăierea regulată și hidratarea, poate ajuta la menținerea unghiilor sănătoase și frumoase.

Vezi și: De ce apare ceața?

De ce cresc unghiile?

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.