Campania de vaccinare antigripală începe! Nu sunt disponibile doze GRATUITE

de clujazi

Campania de vaccinare antigripală începe fără a oferi doze gratuite pentru categoriile de risc. Aceasta se datorează absenței normelor pentru vaccinarea antigripală emise de autorități.

Ministerul Sănătății a anunțat anterior că nu mai achiziționează serul în mod centralizat. Dar nu a modificat încă legislația pentru a include vaccinul pe lista medicamentelor compensate, permițând astfel achiziționarea sa din farmacii pe baza rețetei de la medicul de familie.

Cu toate acestea, se așteaptă rezolvarea situației până la săptămâna viitoare, conform promisiunilor exprimate de Alexandru Rafila. În farmacii, costul unei fiole va fi suportat de către cei interesați.

Vaccinul gripal reprezintă un instrument esențial în lupta împotriva virusurilor care afectează populația în sezonul rece. Această strategie medicală are ca scop prevenirea și reducerea impactului gripei asupra sănătății publice. Mai ales în rândul grupurilor considerate cu risc crescut.

Acest tip de vaccin este conceput pentru a stimula sistemul imunitar al organismului împotriva tulpinilor specifice ale virusului gripal, oferind o formă de protecție în fața infecției. Principala metodă de administrare este injectarea subcutanată a unei soluții care conține fragmente inactive sau moarte ale virusurilor gripale.

De obicei, campaniile de vaccinare antigripală sunt organizate în perioada premergătoare sezonului rece, întrucât gripa are o prezență mai mare în lunile de iarnă. În multe țări, vaccinarea antigripală este recomandată în special pentru grupurile cu risc crescut, cum ar fi persoanele în vârstă, copiii mici, femeile însărcinate, persoanele cu anumite condiții medicale preexistente și personalul medical.

Un aspect important al vaccinului gripal este faptul că acesta trebuie actualizat anual pentru a ține pasul cu modificările genetice ale virusurilor gripale. Acest lucru asigură eficacitatea maximă a vaccinului în protejarea populației împotriva celor mai recente tulpini circulante.

Campania de vaccinare antigripală începe! Nu sunt disponibile doze GRATUITE

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.