Floreștenii pot duce brazii de Crăciun la Ecocentrul Florești

de clujazi

Floreștenii pot duce brazii de Crăciun la Ecocentrul Florești. ”Odată cu trecerea sărbătorilor de iarnă, vă reamintim posibilitatea privind colectarea gratuită a brazilor de Crăciun. Aceștia pot fi duși în mod gratuit la Ecocentru Florești, pentru reciclare.” este anunțul postat de primăria Florești.

ECOCENTRUL este situat pe sensul de mers spre ieșirea din localitatea Florești, după sensul giratoriu de la Luna de Sus, pe partea dreaptă din Drumul National DN1E60

Despre ecocentru

Centrul este destinat colectării următoarelor tipuri de deșeuri:

1. Deșeuri voluminoase -mobilier, covoare, lemn, saltele, obiecte mari de folosinţă îndelungată, (altele decât deşeurile de echipamente electrice şi electronice).

2. Deșeuri din construcții și demolări rezultate din locuintele proprii ale cetățenilor în urma activităților de amenajare/reamenajare interioară, pentru care nu se emite Autorizație de Construire de către Primăria Florești. Din categoria deșeurilor din construcții și demolări este permisă colectarea betonului, cărămizi, țigle și produse ceramice, amestecuri de beton, cărămizi, țigle și produse ceramice, fără conținut de substanțe periculoase, polistiren, rigips, vată minerală

3. Deșeuri de ambalaje reciclabile: Hârtie, carton, plastic, metal ,sticlă sau lemn

4. Deșeuri electrice, electrocasnice

Cantitățile maxime de deșeuri care pot fi predate cu titlu gratuit în centru sunt următoarele:

• 200 Kg/lună/persoană din deșeurile voluminoase

• 1.000 kg/lună/persoană, pentru deșeurile care intră în categoria deșeurilor de construcții (beton, cărămizi, țigle și produse ceramice, amestecuri de beton, cărămizi, țigle și produse ceramice, fără conținut de substanțe periculoase).

• 100 kg/lună/persoană pentru deșeurile de polistiren, rigips și vată minerală. • Cantitate nelimitată din deșeurile de ambalaje reciclabile

Regulament

Potrivit Regulamentului, preluarea deșeurilor în centrul de colectare se efectuează exclusiv de la persoanele fizice. Trebuie sa aibă domiciliul în Comuna Floresti sau dețin un imobil construit, atât din zonele cu case cât și zonele cu blocuri. Persoanele fizice vor transporta deșeurile la centrul de colectare personal, în regie proprie.

Cetățenii pot transporta la Centrul de Colectare numai deșeurile generate din gospodăriile proprii, nu din activități comerciale sau industriale și au obligația de a prezenta dovada plății la zi a taxei de salubritate.

La Centru nu vor fi preluate deșeurile amintite dacă provin de la agenți economici. Nici de la persoane care nu pot face dovada domiciliului sau reședinței pe raza comunei Florești, sau dovada deținerii unui imobil construit.

Vezi si: Școala de meserii din Florești în linie dreaptă. S-au adunat aproape toți banii – FOTO

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.