Consiliere și psihoterapie OBLIGATORIE pentru elevii violenți și părinții lor

de clujazi

Elevii violenți și părinții lor vor fi obligați să facă consiliere și psihoterapie. Conform unei legi adoptate de Parlament, cei care refuză să se conformeze vor fi chemați în fața instanțelor pentru a primi somații.

Această lege nu se adresează doar adolescenților găsiți vinovați de tălhării sau bătăi, ci și tinerilor care își provoacă daune lor înșiși din cauza unor tulburări. Uneori, copiii sunt influențați să urmeze un comportament nepotrivit. Ce înseamnă violența în școală? Orice acțiune care devine o infracțiune, cum ar fi lovirea sau imobilizarea colegilor sau aruncarea de obiecte spre aceștia. Automutilarea, hărțuirea și agresiunea verbală sunt de asemenea incluse.

În astfel de cazuri cu potențial penal, legea cere ca și părinții să participe la ședințe de consiliere cu psihologi specializați în protecția copilului și cu consilieri școlari.

Modificarea Legii 272, pentru protecția copilului, așteaptă etapa finală. Promulgarea de către președintele Iohannis.

Consiliere și psihoterapie OBLIGATORIE pentru elevii violenți și părinții lor

  1. Bullyingul este un comportament inacceptabil care implică acțiuni repetate de intimidare, agresiune sau hărțuire asupra unei persoane sau grup de persoane.
  2. Bullyingul poate avea consecințe grave asupra victimelor, incluzând stresul emoțional, scăderea stimei de sine și chiar impactul asupra sănătății mentale.
  3. Prevenirea bullyingului în școli și în comunități este esențială pentru a crea un mediu sigur și sănătos pentru toți elevii.
  4. Pentru a combate bullyingul, este important să promovăm empatia, respectul și comunicarea deschisă între copii și adulți.
  5. Educația și conștientizarea cu privire la impactul negativ al bullyingului sunt chei în lupta împotriva acestui comportament dăunător.

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.