Vasile Dîncu: Clujul nostru de cinci stele are în corpul lui mai multe orașe, unele unde nivelul de trai nu este chiar atât de înalt

de clujazi

Fostul ministru al Apărării, Vasile Dîncu, a transmis românilor un mesaj cu prilejul celebrăcii Micii Uniri, în care a făcut mai multe referiri la situația actuală a Clujului.

🔴Astăzi trăim într-o societate care se stratifică tot mai mult, dar mai grav este că, pe zi ce trece, cei bogați devin tot mai bogați, iar cei săraci se afundă din ce în ce mai mult în nevoi și în lipsuri.

🔴 Unii pleacă spre alte țări unde foarte puțini vor reuși să realizeze altceva decât supraviețuirea.

🔴 Copiii Manășturului muncitoresc, cel mai populat cartier din Cluj-Napoca, vor intra tot mai rar la medicină sau la drept pentru că vor vrea să câștige tot mai repede banii lor.

🔴 Clujul nostru de cinci stele cu care se mândresc 80% dintre clujeni are în corpul lui mai multe orașe, unele unde nivelul de trai sau de urbanitate nu este chiar atât de înalt.

🔴 Pata Rât este chiar o pată pe obrazul nostru.

🔴 În cartierele dormitor densitatea și blocajele de mobilitate urbană fură din timpul pe care familiile îl pot consuma împreună, în pace și armonie.

🔴Încă ne batem pe plăcuțe, iar Centrul de Inovare și imaginație Civică nu are ultimul cuvânt atunci când se fac proiectele imobiliare. Investim bani din bugetul public în unele proiecte care nu aduc plusvaloarea necesară pentru creșterea civilizației urbane.

Sărbătorim Unirea

”În 24 ianuarie nu sărbătorim ”Mica Unire” așa cum spun unii astăzi, ci Unirea. Chiar dacă pentru noi ardelenii încă nu venise timpul ca să ne unim cu țara, evenimentul din 1859 are rolul de simbol și a reaprins în mintea și sufletul ardelenilor dorința de a se uni cu țara. După actul unirii Principatelor Române, restul a venit mult mai ușor, deoarece exista deja un nucleu de țară, până atunci mulți ardeleni gândind la tot felul de forme de autonomie sau independență.

Dar cel mai important este mesajul pe care unirea îl transmite în contemporaneitate și chiar pentru viitor. Deoarece unirea nu este niciodată terminată, după ce se construiește o țară trebuie o luptă infernală pentru a uni teritoriul, culturile sau modurile de trai.

A asigura condiții egale sau măcar șanse egale pentru toți cetățenii nu este un lucru care se poate realiza automat sau cât ai bate din palme”, a mai adăugat Vasile Dîncu.

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.