Un afacerist a dat foc la o hală în Florești. Apoi și-a pus niște cunoscuți să îi taie un deget

de clujazi

Un afacerist a dat foc la o hală în Florești, situatăin zona Metro, apoi și-a pus niște cunoscuți să îi taie un deget. Acesta a dorit sa “regizeze” o tâlhărie, dar polițiștii clujeni s-au prins repede ca era doar o înscenare. Bărbatul, care este patronul unui restaurant din Cluj-Napoca, și-a pus niște prieteni sa ii fure telefonul, computerul in care avea cripto-monede, și sa ii taie un deget. Toate acestea s-au întâmplat în Florești, la o hală, unde acesta ar fi fost sechestrat. După ce si-au jucat rolul, persoanele implicate au dat foc la hală.

Urmare a cercetărilor efectuate în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, lipsire de libertate în mod ilegal și tâlhărie calificată, Compartimentul Relații Publice este abilitat să comunice următoarele:

Din cercetările efectuate de către polițistii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, Serviciul de Investigații Criminale și Poliția municipiului Cluj-Napoca – Biroul de Investiții Criminale, cu sprijinul Direcției de Investigații Criminale și suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, respectiv Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Cluj, rezultă că cele sesizate nu s-au confirmat, fiind administrate probe din care a reieșit faptul ca victima nu a fost victima vreunei infracțiuni de lipsire de libertate in mod ilegal și nici a celei de tâlhărie calificată.

Pe fondul problemelor medicale și financiare, victima ar fi pus la cale un plan în care, în noaptea de 15/16 ianuarie 2024, conform precizărilor acesteia, ar fi fost lipsită de libertate în mod ilegal de către 3 bărbați, într-un imobil situat în localitatea Floresti.

De asemenea, conform afirmațiilor victimei, aceștia ar fi exercitat violențe asupra sa cu scopul de a obține parola de la un dispozitiv tip “cold wallet” pe care ar fi deținut criptomonede.

În prezent, bărbatul de 42 de ani se află internat la spital, unde primește îngrijiri medicale.

Cercetările pentru infracțiunile sesizate continuă, urmând ca în urma administrării probatoriului, în cauză să fie dispuse măsuri legale în consecință.

În ceea ce privește bunurile reclamate ca fiind sustrase, facem precizarea că au fost identificate, iar o parte din acestea recuperate.

Referitor la sustragerea criptomonedelor și respectivului dispozitiv de tip wallet, putem să vă precizăm că fapta nu există și nu a fost creat niciun prejudiciu din partea unor terțe persoane.

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.