România se pregătește să declare EPIDEMIE de GRIPĂ

de clujazi

România se pregătește să anunțe oficial epidemia de gripă, iar medicii trag un semnal de alarmă, subliniind că eforturile pentru prevenirea infecțiilor cu virus gripal au fost insuficiente.

„Suntem aproape de a declara o epidemie de viroze respiratorii cu virus gripal. Probabil că raportările de joi, de la Institutul Național de Sănătate Publică vor indica o apropiere a epidemiei de gripă, deși ne așteptăm ca acestea să fie vârfurile de incidență și ulterior, în următoarele zece zile, să înceapă să descrească incidența la nivel național”, a declarat, miercuri, Ioana Stăncel, într-o emisiune la Medika Tv.

„Ce mi se pare mie important este că, din păcate, la capitolul prevenţie nu am făcut paşi importanţi. Degeaba discutăm în fiecare toamnă că putem avea un sezon de gripă care poate să fie complicat că, din păcate, până nu se întâmplă nu e suficient de important. (…) Dacă vă duceţi acum într-un mijloc de transport, persoane în vârstă, persoane cu boli cronice, unii dintre ei nu au mască. Mulţi dintre ei stau şi interacţionează unii cu ceilalţi, adică un risc real de a face gripă şi nu numai, cu forme foarte severe. Deci situaţia nu e deloc simplă”, a explicat Adrian Marinescu pentru sursa citată.

„Din cei 200 care se prezintă în 24 de ore la camera de gardă, copii şi adulţi, 20%, aproximativ, sunt persoane care trebuie să rămână internate, ori că sunt forme severe, ori că au nevoie de monitorizare. Nu e deloc simplu să asiguri aceste locuri în fiecare zi. Oricât de dinamic ai acţiona, oricâte externări ai face, aceste locuri se ocupă imediat”, a adăugat Adrian Marinescu.

Conform raportului publicat săptămâna trecută de către Institutul Național de Sănătate Publică, județul Cluj se situa în fruntea clasamentului județelor cu cel mai mare număr de cazuri de gripă, înregistrând 920 de infecții.

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.