Cel mai mare parc din istoria Floreștiului. Prioritățile primarului Bogdan Pivariu pentru 2023

de clujazi

Primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu, a anunțat, joi, la ZiuaLive, prioritățile bugetului local pentru anul 2023, cel mai mare din istoria comunei, 154.268.494 lei.

Cu acest prilej, edilul a dezvăluit că deja s-a finalizat licitația pentru realizarea celui mai mare parc din Florești, în suprafață de 4,2 hectare, în zona parcului Poligon. Doi ofertanți s-au înscris pentru proiectare și execuție.

52% din buget va fi direcționat spre investiții, 23% spre infrastructura rutieră, iar printre cele mai importante se află rezolvarea situației de la strâmtoarea Terra, o nouă creșă la Cetatea Fetei – realizat de CNI, Muzeul de Istorie finanțat prin PNRR.

Spre învățământ vor merge peste 22 milioane de lei, fiind în analiză și realizarea unei noi clădiri care să găzduiască 7-9 clase.

Se reabilitează termic pentru prima dată și blocurile din Florești, prin finanțare europeană, și tot din această sursă se vor moderniza și clădirile publice din localitate, dar și iluminatul public.

Primarul Bogdan Pivariu a declarat că își dorește să creeze proiecte pentru noi locuri de muncă în proximitatea casei și totodată noi evenimente astfel încât cetățenii să își petreacă timpul liber de calitate în Florești.

Au rămas în dezvoltare și proiecte multianuale precum proiectul Centurii metropolitane și Metroul.

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.