Poliția animalelor din Cluj a dat zeci de amenzi. Au fost vizate autoritățile locale

de clujazi

În perioada 8 – 9 septembrie a.c. polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au desfășurat o serie de activități pe linia legislației specifice în domeniul protecției animalelor, în vederea prevenirii victimizării populației împotriva unor potențiale atacuri canine ale exemplarelor din categoriile agresive sau periculoase ori a celor fără stapân, prezente pe domeniul public.

În cadrul activităților, polițiștii au efectuat controale pentru verificarea respectării prevederilor legale și au efectuat 5 informări către unitățile administrativ teritoriale, pe raza cărora a fost constatată prezența unor exemplare canine pe domeniul public, în vederea luări măsurilor legale ce le revin conform O.U.G. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân și art. 7 din O.U.G. nr. 55/2002 privind regimul câinilor periculoși sau agresivi.

În urma acțiunilor de control, polițiștii au aplicat 39 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 5.000 de lei, respectiv 11 la Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor, 15 la O.U.G. nr. 155/2001 pentru aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, 8 la O.U.G. 55/2002 – privind regimul de deținere al câinilor fără stăpân, 4 la Legea 61/1991– pentru sanctionarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 1 la H.G. nr. 984/2005.

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.