Ploaie de stele căzătoare în Cluj. Când vor fi PERSEIDELE?

de clujazi

În seara zilei de 12 august și în dimineața zilei de 13 august 2023, cerul României va fi iluminat de minunata ploaie de stele căzătoare cunoscută sub numele de Perseide. Aceasta este una dintre cele mai spectaculoase evenimente astronomice ale anului, iar pasionații de astronomie din întreaga țară se vor bucura de un adevărat spectacol astral.

Perseidele sunt fragmente de praf și particule lăsate în urmă de cometa Swift-Tuttle, care intră în atmosfera Pământului și creează o serie de lumini strălucitoare pe cer. Aceste stele căzătoare pot fi observate cu ochiul liber, fără nevoia unui telescop sau a altor instrumente. Cel mai bun moment pentru a le observa este în timpul nopții, când cerul este întunecat și nedeformat de lumina solară.

Un loc întunecat, departe de iluminarea urbană, este ideal pentru observarea Perseidelor. În timpul vârfului de activitate, care se preconizează că va avea loc în jurul orei 3 dimineața pe data de 13 august, se pot vedea până la 60-100 de stele căzătoare pe oră în condiții de cer senin.

Așadar, pregătiți-vă să priviți în sus și să vă bucurați de

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.