Parc fotovoltaic dat în folosință azi de Regia de Autonomă de Termoficare, în colaborare cu Primăria Cluj-Napoca

de clujazi

Parc fotovoltaic dat în folosință azi de Regia de Autonomă de Termoficare, în colaborare cu Primăria Cluj-Napoca pe strada Plevnei, nr. 68-70

Parcul fotovoltaic de la Centrala Termică de Zonă Someș Nord a fost realizat pe fostul amplasament al depozitului de combustibil, pentru asigurarea parțială a consumului de energie electrică necesară echipamentelor și sistemelor proprii ale centralei.

Centrala Fotovoltaică e formată dintr-un sistem de panouri forovoltaice interconectate – 696 panouri fotovoltaice monocristaline, 4 invertoare de 100 kW fiecare.

Valoarea totală a acestei investiții este de 523.000 euro (fără TVA).

Pentru această investiție, SC TERMOFICARE NAPOCA SA a beneficiat de un grant în valoare de 314.000 de euro pus la dispoziție de către Innovation Norway pentru finanțarea costurilor ligibile ale proiectului, în procent de 60%. Diferența de 40%, în valoare de 209.000 euro a fost asigurată de către SC Termoficare Napoca SA.

”Această centrală deservește aproximativ 6000 de apartamente și produce 30% din necesarul total de energie. Ne folosim de energia solară pentru a încălzi locuințele deservite, fără a mai fi nevoie să consumăm curent electric sau gaz și astfel producem anual o economie de 75.000 de euro” , a precizat primarul Emil Boc.

Alte 9 obiective din oraș sunt prevăzute cu centrale electrice fotovoltaice

”În municipiul Cluj-Napoca am instalat panouri fotovoltaice instalate în alte 9 locații: Colegiul Național Pedagogic Gheorghe Lazăr, Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu, Liceul cu Program Sportiv, Liceul Tehnologic Alexandru Borza, Liceul Onisifor Ghibu, Seminarul Teologic Ortodox, Baza Sportivă Gheorgheni, Hala Agroalimentara Grigorescu și Hala Agroalimentară IRA. Doar într-un an și jumătate, de când funcționează aceste panouri fotovoltaice am produs 369,58 Mwh, echivalentul a 97,66 tone CO2 și a 2500 arbori plantați”, a mai subliniat primarul Emil Boc.

De asemenea, există în derulare un proiect finanțat prin Mecanismele financiare SEE și Norvegia, 2014‐2021 pentru montarea panourilor fotovoltaice în următoarele locații: Școala Ion Agârbiceanu, Parking Moților, Parking Hașdeu și Parking Fabricii. Puterea totală propusă pentru aceste 4 locații este de 290 kWp.

În curând se va recepționa un parc fotovoltaic amplasat în zona Cluj Innovation Park, având o putere instalată de 990 kWp.

You may also like

1 comentariu

Adi Ram 4 august 2023 - 15:48

Stimati Consilieri Locali si Judeteni ai Cluj-Napoca,

Dl. Boc a inventat, initiat si promovat public in Decembrie 2020: LISTA RUSINII Clujului, proiect ce este foarte puternic sustinut de societatea civica, care s-a implicat, a finantat si a implementat cu profesionalism acest proiect, ce NU este criticat de nimeni ci dorit si chiar aprovizionat cu mii de date, informatii de clujeni, pana in 2024.
Atunci se va pune punct EPOCII BoKemone de 20 de ani si vom intra intr-o noua configuratie.

In numele civicilor, va rugam sa-l intrebati pe Dl. Primar Emil Boc daca a citit nemultumirile si propunerile trimise de clujeni in ultimul raport lunar, deoarece avem sesizari ca nici dansul si nici Dl. Tarcea nu tin cont de singurul lor proiect realizat in termenele fixate.
Restul proiectelor sunt grav intarziate si creaza nemultumiri crescande si mult stress clujenilor, precum si prabusirea PNLcj de la 25% dintre TOTI clujenii in 2020 la sub 12% acum.
Oare, acesti “alesi” l-au abandonat fara sa informeze societatea civica, desi are finantare pana in 2024 cand va fi GATA si bun de RECEPTIE FINALA/votul clujenilor ?

Acuma sincer, pe clujeni nu-i intereseaza plimbarile la BRUX pe persoana fizica in care isi exprima propriile opinii personale, fara mandat de la Consiliul Local sau Guvern sau vreo organizatie clujeana. Asa ca il invitam pe Primarul Emil Boc sa raspunda la problemele pentru care a fost ales si platit de la Bugetul Local cu cca. 15.000 lei/luna (pana in 2024, cand e recomandabil sa plece cat mai repede la BRUX), prezentate in:

LISTA RUSINII Clujului

(proiect la initiativa primarului si de suflet al D-lui Emil Boc, finantat/implementat de societatea civica clujeana si presa non-obedienta)

Grupului civic AdHoc clujean de urmarire, monitorizare, sinteza a activitatii Primarului, Consilierilor locali, Staff-ului Primariei si Unitatilor subordinate, prezinta RAPORTUL pe luna IULIE 2023:

< Cetatenii contribuabili si civici au intocmit un TOP al marilor PROBLEME a caror rezolvare treneaza, se amana, OSĂ … respectiv: De la UNTOLD-cu-DROGURI la UNTOLD-pentru-DROGURI, escrocheria GUNOAIELOR; TRAFICUL infernal/poluant; URBANISMUL haotic; CENTURA nerealizata; ALTERNATIVELE respinse la METROUL ILUZORIU; CLUJUL VERDE defrisat-betonat; MANAGEMENTUL NE-performant/pagubos/corupt, BIROCRATIA politrucizata/electorala; CULTURA de cumetrie, coruptia, drogurile-la-UNTOLD; CALITATEA VIETII clujenilor amenintata zilnic; UMOR BoKemonic si tampenile zilnice ale administratiei clujene, etc. Revoltele tot mai dese si miile de nemultumiri ale clujenilor au ajuns prin retelele sociale la: Presedintie, Guvern, Ministerele Mediului, Dezvoltarii, Transporturilor, Culturii, Finantelor si Investitiilor/Fonduri UE, Curtea de Conturi, DNA, Asociatia Municipiilor, Presa si TV/radio centrale, Ambasadele UE si SUA, Consiliul Regiunilor UE, Parchetul European, Banca Mondiala, organismele internationale, diaspora, analistii, jurnalistii, moderatorii si leaderii de opinie cunoscuti din tara si diaspora, alte locuri pe unde umbla de capul lui mitomanul cu gargarageli interminabile si se da rotund cu minciuni si pacaleli sau face de minune Orasul Comoara bi-milenar… La Cluj NIMENI nu trebuie sa ramana in urma si NU MAI ARE VOIE SA FIE PROST !!! Detalii in raportul civic de 94 pagini (PDF) cu multe linkuri, poze-video, texte scrise de miile de cetateni nemultumiti si tot mai putin indiferenti la minciunile, mitomaniile, propaganda, manipularea BoKemona, zilnica. Dati click pe: https://drive.google.com/file/d/1HdqzHNKGsodq9GZKzpo5OUisWLS_vD4T/view Se recomanda celor interesati, sa citeasca acest document pe laptop/tableta, deoarece este in PDF si contine multe linkuri interesante, fiind mai putin confortabila lecturarea pe smartphone. Istoricii, cercetatorii si studentii pentru lucrari, licente, dizertatii, teze de doctorat au o sursa bibliografica deschisa, actualizata si usor de accesat pentru a completa si scrie ceea ce ne intereseaza si cerem cu totii: ISTORIA ACTUALA/RECENTA >

Răspunde

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.