MAE despre starea copiilor din Florești ai căror părinți au MURIT în Grecia

de clujazi

Comunicatul MAE după tragedie

În urma accidentului tragic, Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin Consulatul General (CG) al României la Salonic, a fost notificat de către poliția din Salonic cu privire la accidentul rutier din data de 16 august 2023, la ieșirea din Salonic, către localitatea Liti.

După aflarea informațiilor referitoare la identitatea victimelor, autoritățile elene împreună cu oficialii români din Salonic au făcut toate demersurile necesare pentru a grăbi investigațiile și de a face posibilă sosirea rudelor victimelor în Grecia.
Copiii aflați într-o unitate medicale locală vor fi vizitați constant de consulul român, până când un membru din familia extinsă îi va putea prelua.

Consulul român din cadrul oficiului consular de la Salonic s-a deplasat în regim de urgență la spitalul unde se află internați cei doi minori. În urma discuțiilor avute cu personalul medical și cu cei doi minori, a reieșit că starea acestora este stabilă, fiind în afara oricărui pericol.

”De asemenea, având în vedere situația celor doi minori rămași neînsoțiți pe teritoriul Republicii Elene, consulul român va efectua vizite repetate la unitatea medicală, până la sosirea membrilor de familie din România.
Ancheta autorităților elene cu privire la circumstanțele producerii accidentului este în desfășurare.
MAE informează că reprezentanții Consulatului General al României la Salonic sunt în legătură cu unitatea medicală și cu membrii de familie ai cetățenilor români decedați, în vederea acordării de sprijin celor doi minori, precum și pentru realizarea formalităților de repatriere a trupurilor neînsuflețite ale cetățenilor români decedați.


Reprezentanții Consulatului General al României la Salonic continuă dialogul cu autoritățile locale și cu reprezentanții spitalului și acordă asistență consulară conform competențelor, inclusiv în vederea eliberării certificatelor de deces”, a transmis MAE.

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.