FOTO. Politicienii ”au dat la lopată” în Florești. Au început lucrările la metrou

de clujazi

Miercuri, la ora 14:00, a avut loc ceremonia oficială de marcare a demarării lucrărilor la Magistrala I de metrou Cluj, în zona primei stații din comuna Florești, Țara Moților, pe strada Șesul de Sus. La eveniment au participat președintele Senatului, Nicolae Ciucă, premierul Marcel Ciolacu, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu și primarul Clujului, Emil Boc.

Ceremonie de Lansare

Primarul Emil Boc a fost primul care a luat cuvântul, anunțând cu entuziasm începerea construcției metroului din Cluj. „Marcăm momentul de începere a construcției metroului din Cluj,” a declarat Boc, mulțumind Guvernului României pentru sprijinul oferit și subliniind importanța unei Românii puternice formată din regiuni puternice. „Acest proiect nu este pentru următoarele alegeri, ci pentru următoarele generații,” a adăugat primarul, evidențiind că ruta Cluj-Florești este mai aglomerată decât București-Otopeni.

Specificațiile Proiectului

Magistrala I de metrou va avea 19 stații pe o lungime de 21 de kilometri, oferind o soluție modernă și eficientă pentru decongestionarea traficului din Cluj și împrejurimi. Emil Boc a precizat că proiectul va reduce semnificativ numărul de autovehicule din trafic, având un impact pozitiv asupra mobilității urbane și a calității vieții locuitorilor.

Mesajele Oficialilor

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a evidențiat transformarea și modernizarea României prin astfel de proiecte ambițioase. „Metroul va descongestiona foarte mult traficul. Astfel, 29.000 de autovehicule nu vor mai circula, ceea ce este un număr foarte relevant,” a spus Ciucă, subliniind importanța Clujului ca un model de viziune și atragere de investitori.

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat necesitatea metroului pentru a rezolva problemele de trafic dintr-un oraș în plină dezvoltare cum este Clujul. „Fără metrou nu rezolvi problemele de trafic într-un oraș atât de dezvoltat cum este Clujul… Din punctul meu de vedere, a meritat să ne înjure toată lumea, să facem această coaliție de guvernare în momentul în care România se dezvoltă cel mai mult,” a declarat Ciolacu.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a exprimat o notă de invidie pozitivă față de realizările Clujului, comparând situația cu cea din Timișoara. „Ca timișorean să știți că sunt invidios pe dumneavoastră… Autoritățile locale de acolo nu au fost în stare să treacă un proiect de asemenea anvergură în PNRR,” a spus Grindeanu.

Lansarea Simbolică a Lucrărilor

După discursurile oficiale, politicienii au participat la un moment simbolic, punând mâna pe lopată și „dând drumul” lucrărilor la metroul clujean. Pe planșe mari, au fost afișate și randări cu prima stație de metrou, „Țara Moților”.

Concluzii

Lansarea lucrărilor la Magistrala I de metrou din Cluj marchează un pas semnificativ în dezvoltarea infrastructurii de transport urban din România. Proiectul este așteptat să aducă beneficii majore pentru mobilitatea locuitorilor și să stimuleze creșterea economică regională.

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.