FOTO. Noul terminal de plecări al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj a fost inaugurat

de clujazi

Noul terminal de plecări al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj a fost inaugurat miercuri, în cadrul unei ceremonii oficiale la care au participat numeroase personalități de la nivel local și central. Începând de vineri dimineață, acesta va fi complet funcțional, oferind pasagerilor o experiență îmbunătățită și facilități moderne.
Eveniment de Anvergură

La eveniment au fost prezenți prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, președintele Senatului, Nicolae Ciucă, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, fostul ministru al Transporturilor, Lucian Bode, secretarul general al Guvernului, Mircea Abrudean, eurodeputații Daniel Buda și Rareș Bogdan, precum și oficialități locale, printre care primarul Emil Boc și președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe. Ceremonia a fost binecuvântată de Mitropolitul Clujului, IPS Andrei.
Facilități Moderne și Capacitate Extinsă

Directorul aeroportului, David Ciceo, a explicat invitaților specificațiile noului terminal, care include:

5 porți de îmbarcare în zona Schengen la parter
2 porți Schengen și 4 porți non-Schengen la etaj

Extinderea terminalului a presupus o investiție totală de 365 de milioane de lei, dintre care 150 de milioane de lei au fost asigurați de Uniunea Europeană și bugetul de stat. Suprafața terminalului a fost mărită cu 7.200 de metri pătrați, iar capacitatea de procesare a crescut la 4,5 milioane de pasageri pe an.
Perspective de Dezvoltare

În discursul său, premierul Marcel Ciolacu a subliniat importanța investiției pentru dezvoltarea economică regională și națională, menționând că aceasta va atrage mai mulți turiști și investitori în zonă. De asemenea, a punctat colaborarea eficientă dintre administrația locală și cea centrală în realizarea acestui proiect.

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a evidențiat colaborarea fructuoasă dintre autoritățile locale și centrale, considerând noul terminal un model de implementare a fondurilor europene și de realizare a obiectivelor comune.
Incidente și Proteste

David Ciceo a anunțat planurile de viitor pentru aeroport, inclusiv construirea unui terminal Cargo, și a menționat că aeroportul a depășit anul trecut pragul de 3 milioane de pasageri, având ca obiectiv atingerea a 7 milioane de pasageri în următorii 7 ani.

Primarul Emil Boc a lăudat colaborarea cu Guvernul și a anunțat proiectele de infrastructură în curs, precum Park&Ride și metroul clujean, care vor contribui la dezvoltarea transportului public și la creșterea accesibilității aeroportului.

Noul terminal de plecări al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj reprezintă un pas important pentru dezvoltarea infrastructurii aeriene din România și pentru consolidarea poziției Clujului ca un important hub de transport regional.

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.