FOTO. Floreștiul CURAT! Gunoiul și construcțiile ILEGALE de pe malul Someșului au fost ridicate. Au participat și trupele SAAS

de clujazi

Sub egida „Râul Someș nu este groapă de gunoi!” Primăria Florești, condusă de edilul Bogdan Pivariu, a demarat o acțiune de igienizare a malurilor raului Someș.

„Astăzi am demarat o acțiune în forță pentru debarasarea gunoaielor adunate pe râul Someș.La acțiunea de azi, ce a avut loc în zona străzilor Tineretului și Crișan, au participat: 2 echipe acțiuni speciale SASS, 2 echipe intervenție jandarmi, 8 polițiști IPJ Cluj, 15 polițiști locali Florești, responsabili ai compartimentului de Protecția Mediului din cadrul Primăriei Florești, reprezentanți Hidroelectrica.” a precizat primarul.

Acțiunea de salubrizare și ecologizare a malului râului Someș a inclus:

👉colectarea de deșeuri voluminoase din albia râului

👉demolarea construcțiilor ridicate ilegal pe malul Someșului Cele 2 excavatoare și 10 camioane de transport deșeuri au adunat până la ora 15 peste 300 de tone de deșeuri provenite din depozitări ilegale, dar și aduse de ape, din localitățile din amonte.

Acțiunea continuă mâine cu pregătire și intervenție pentru debarasare din albie în amonte.

„De la preluarea mandatului de edil al comunei Florești am luat măsuri importante în ceea ce privește eliminarea acestor acțiuni puternic anti-sociale.La acest moment, Poliția Locală Florești este dotată cu drone de supraveghere aeriană. Am mărit numărul camerelor de supraveghere în toate zonele cu risc ridicat, camere care au și capacitatea de citire și trasabilitate a numerelor de înmatriculare pe toate străzile din Florești.De la începutul acestui an și până acum au fost aplicate 24 de sancțiuni în cuantum de 144.800 lei.Aș vrea să le mulțumesc cetățenilor de bună credință din Florești care se implică să alerteze orice acțiune suspectă în aceste zone, iar celor care încă nu au înțeles ca aceste acțiuni huligane nu își mai au loc în Florești le transmit că Primăria Florești va intensifica acțiunile de control și vom implementa noi sisteme foarte performante în identificarea lor.” a spus Bogdan Pivariu.

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.