Drogați și băuți la volan. Mergeau spre Electric Castle

de clujazi

În cursul serii de 19 iulie a.c., în contextul desfășurării festivalului de muzică Electric Castle, polițiștii rutieri clujeni, cu suportul Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și sprijinul efectivelor din cadrul altor inspectorate de poliție județene, au acționat pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan.

S-a acționat în municipiul Cluj-Napoca și cu preponderență pe DN1C E576, fiind o arteră intens circulată în această perioadă.

Au fost efectuate peste 500 de testări cu aparatele etilotest și 93 de testări cu aparatele Drugtest.

Au fost întocmite 5 dosare de cercetare penală la regimul rutier, respectiv 4 pentru conducerea sub influența substanțelor psihoactive și unul pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Totodată, în cazul a 4 șoferi depistați sub influența băuturilor alcoolice, polițiștii au dispus reținerea permisului de conducere.

În cazul a 3 bărbați, cu vârste între 22 și 47 de ani, care au fost opriți în trafic în timp ce conduceau autovehicule, la testarea cu aparatul pentru detectarea substanțelor psihoactive au fost înregistrate valori pozitive. De asemenea, un conducător auto, în vârstă de 27 de ani, a fost oprit în trafic de polițiști și testat cu aparatul etilotest, având concentrația de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la testarea cu aparatul Drugtest a fost înregistrat rezultat pozitiv.

În toate cazurile au fost întocmite dosare penale sub aspectul infracțiunii de conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Vă recomandăm să respectați regulile și indicațiile polițiștilor rutieri, iar dacă ați consumat băuturi alcoolice, alegeți alternative responsabile pentru a ajunge la destinație, în niciun caz să conduceți!

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.