Doi “pădurari” din Iara ARESTAȚI

de clujazi

La data de 2 aprilie a.c. polițiștii Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Serviciului de Ordine Publică au emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele a doi bărbați de 55 și 29 de ani, din comuna Iara, în cadrul unui dosar penal ce vizează infracțiuni de fals informatic în formă continuată și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane în formă continuată.

În fapt, în perioada 2022 – 2023, persoanele în cauză, cu atribuții în domeniul silvic pe raza comunelor Iara și Moldovenești, ar fi introdus, fără drept și în formă continuată, date neconforme cu realitatea în aplicația destinată evidenței transporturilor de material lemnos, lezând prin acest fel interesele unor persoane.

Totodată, în perioada 11.10.2022 – 13.11.2022, bărbatul de 55 de ani, aflându-se în exercitarea atrbuțiilor de serviciu, ar fi emis două avize de însoțire a materialului lemnos, în urma cărora ar fi obținut foloase patrimoniale, incompatibile cu funcția sa. În temeiul materialului probator, organele de cercetare penală ale poliției judiciare  au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, pe numele celor 2, urmând ca în data de 3 aprilie a.c. aceștia să fie prezentați magistraților pentru luarea altor măsuri preventive.

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.