Digitalizarea completă a activității Consiliului Județean Cluj și a altor instituții publice clujene

de clujazi

Consiliul Județean Cluj a aprobat alocarea unei finanțări multianuale, în cuantum de 4.800.000 lei, pentru implementarea proiectelor de digitalizare a Consiliului Județean Cluj în perioada 2024-2026.

Sunt vizate, astfel, dezvoltarea serviciilor software, respectiv integrarea și automatizarea la nivelul Consiliului Județean Cluj a organismelor prestatoare de servicii publice sau de utilitate publică precum și a serviciilor publice deconcentrate din județul Cluj.

Este vorba, practic, de o continuare a finanțării proiectului european Smart Territory, recent finalizat. Succesul pe care l-a înregistrat acest proiect în ultimii doi ani, prin digitalizarea întregii activități de urbanism a Consiliului Județean și, ulterior, prin automatizarea completă a altor 20 de cereri, avize și autorizații, ne-a făcut să ne dorim o extindere a acestei inițiative gândite în beneficiul clujenilor. Intenționăm, astfel, să digitalizăm întreaga activitate a instituției pe care o conduc, prin automatizarea fluxurilor documentelor, inclusiv prin implementarea sistemului de registratură electronică, care să permită vizualizarea stadiului documentelor și a semnăturilor, în timp real”, a precizat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

În acest moment, la nivelul Consiliului Județean funcționează un serviciu de digitalizare care gestionează dezvoltarea aplicației „Ghișeu Unic”, componentă a proiectului „Smart Territory”. Odată cu finalizarea acestui proiect european și a identificării completării cu noi componente personalizate ce nu pot fi dezvoltate decât prin suport tehnic software de specialitate (codare), Consiliul Județean Cluj a luat decizia contractării unei companii specializate de IT.

Componentele astfel create vor permite o și mai mare flexibilitate în dezvoltarea interfețelor pentru cetățeni și funcționari, integrarea mai multor entități sub umbrela unei singure aplicații gestionate de Consiliul Județean Cluj – Ghișeu Unic, respectiv dezvoltarea și adăugarea de noi module și fluxuri interne, utilizând aceeași interfață cu care cetățeanul este familiarizat.

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.