Cum va fi vremea de Crăciun? ANM a emis o prognoză

de clujazi

Prognoza meteo pentru perioada 27 noiembrie – 25 decembrie a fost emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie. Se preconizează că temperaturile vor fi în general normale pentru această perioadă, cu ușoare creșteri în intervalul 18-25 decembrie. În zonele montane, se anticipează valori termice ușor mai scăzute decât media săptămânii, în timp ce în restul țării se vor situa în jurul valorilor normale. Regimul pluviometric se așteaptă să fie excedentar în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, cu accent pe Munții Apuseni și nordul Carpaților Orientali, în timp ce în restul țării se va menține în general apropiat de media normală pentru acest interval.

Pentru perioada 4 decembrie – 11 decembrie, se prognozează temperaturi medii mai scăzute decât normalele pentru acea perioadă, în special în zonele montane. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile sud-estice, iar în rest se vor situa în general aproape de valorile normale pentru intervalul respectiv.

În intervalul 11 decembrie – 18 decembrie, temperatura medie a aerului este anticipată să se mențină aproape de normal pentru această perioadă în întreaga țară, iar regimul pluviometric va fi în jurul valorilor normale la nivel național.

În ceea ce privește perioada 18 decembrie – 25 decembrie, se preconizează că mediile valorilor termice vor fi ușor peste normalele săptămânii, în cea mai mare parte a țării, cu accent pe jumătatea nordică. Cantitățile de precipitații se așteaptă să fie în general apropiate de normale în toate regiunile.

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.