Contractul pentru 18 noi autobuze electrice, care deservesc Clujul și Floreștiul, a fost semnat vineri

de clujazi

Primarul Emil Boc a semnat, astăzi, contractul pentru furnizarea a 18 autobuze electrice noi, marca Solaris, care urmează să deservească în special ruta Florești – Cluj-Napoca. Autobuzele urmează să fie livrate în termen de 12 luni.

Acestea au o capacitate de 131 de persoane, din care 44 pe scaune și sunt dotate cu rampă de acces și sisteme inteligente pentru asistarea șoferului. Fiecare 3 autobuze livrate vor fi însoțite de o stație de încărcare rapidă, la care se adaugă 18 stații de încărcare lentă.

Primarul Emil Boc a menționat că alte 22 de autobuze electrice și stații de încărcare vor ajunge la Cluj prin proiecte depuse în cadrul altor programe cu finanțare europeană.

”E pasul spre autobuze autonome. Noi avem în plan să achiziționăm autobuze autonome, o dată ce se va crea la nivel național un cadru legal pilot, după modelul altor orașe din UE”, a spus edilul.

Clujul are astfel cea mai mare flotă de autobuze electrice Solaris în circulație, din România.

”E o mândrie ca acestea să apară și în afara Clujului”, a declarat directorul Solaris România, Daniel Ciolan.

Potrivit viceprimarului Dan Tarcea, clujenii se pot bucura astăzi de transport public de calitate, la fel ca restul cetățenilor europeni.

Față de primele autobuze electrice Solaris achiziționate, în urmă cu circa 5 ani, care aveau autonomie de 110 km, tehnologia a avansat astfel că noile autobuze au autonomie de peste 220 de km.

Astăzi s-a desfășurat încă o etapă din cadrul programului de gratuitate la transportul în comun, Vinerea Verde, acum și pe raza Floreștiului.

You may also like

1 comentariu

Sandu Bria 19 martie 2023 - 01:10

Perfect inutile, cumparate pentru parandaraturi. Nu rezolva absolut nimic din problema actuala.

Răspunde

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.