Cluj. DROGAT și fără asigurare, circula cu mașina prin Baciu. Nu avea nici plăcuțe de înmatriculare

de clujazi

La data de 9 septembrie a.c., polițiștii Secție 3 Poliție Rurală Baciu au dispus reținerea unui tânăr de 29 de ani, din comuna Baciu, cercetat pentru săvârșirea de infracțiuni rutiere.

În fapt, la data de 8 septembrie a.c, în jurul orei 00.00, tânărul a fost oprit pentru control de polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești, în timp ce se afla la volanul unui autoturism condus pe raza localității Florești.

Testarea cu aparatul etilotest a indicat rezultat negativ, însă testarea cu aparatul drugtest a semnalat prezența substanțelor interzise, context în care polițiștii l-au condus pe acesta la o unitate medicală pentru recoltarea mostrelor biologice.

În paralel, în urma verificării documentelor, s-a constatat că autoturismul condus de acesta avea polița de asigurare obligatorie expirată, fiindu-i astfel aplicată o sancțiune contravențională și măsura complementară de reținere a certificatului de înmatriculare și ale plăcuțelor montate pe autoturism.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor interzise.

La data de 9 septembrie a.c., în jurul orei 00.10, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Baciu l-au depistat pe acesta în trafic, pe strada Transilvania, conducând un autoturism fără plăcuțe de înmatriculare.

S-a constatat, de asemenea, că dreptul acestuia de a conduce autovehicule era suspendat, urmare depistării în trafic de către polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești, cu o zi în urmă, când s-a dispus și reținerea certificatului de înmatriculare al autoturismului.

În baza probatoriului administrat, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Baciu au dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, întocmind un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul neînmatriculat sau înregistrat, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal.

Cel în cauză a fost prezentat instanței, care a dispus măsura controlului judiciar pentru 50 de zile.

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.