Captură “uriașă” la Ciurila. A fost prins un bărbat care a tăiat câteva lemne din pădure

de clujazi

În perioada 29 – 30 ianuarie a.c., polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Turda – Postul Poliție Comunal Ciurila au organizat acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul silvic.

În cadrul activităților de verificare, polițiștii au identificat un bărbat, de 44 de ani, despre care existau informații că ar fi tăiat, fără drept, mai mulți arbori de pe raza localității Săliște, comuna Ciurila.

Din verificările efectuate de către polițiștii Postului de Poliție Comunală Ciurila
a rezultat că la data de 29 ianuarie a.c., bărbatul, ar fi tăiat, fără drept, 60 de arbori din afara fondului forestier, în valoare totală de aproximativ 2.000 de lei.

Acesta a fost sancționat contravențional de polițiști, în conformitate cu prevederile Legii 171/2010, cu amendă în cuantum de 1.000 de lei.

Totodată, ca măsuri complementare au fost dispuse indisponibilizarea materialului lemnos rezultat din activitatea ilicită și confiscarea unui motofierăstrău care ar fi fost utilizat pentru săvârșirea contravenției, conform actului normativ menționat mai sus.

De asemenea, polițiștii au sancționat contravențional alți doi bărbați, de 36 și 49 de ani, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, pentru transport de material lemnos fără documente specifice de însoțire, pentru cantități cuprinse între 0,1 și 3.0 mc, în conformitate cu art. 19 alin. 2 lit a) pct. 1 din Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.