Amenzi uriașe de UNTOLD! Mai mulți șoferi au rămas fără permis

de clujazi

În perioada 3-6 iulie a.c., în contextul desfășurării festivalului de muzică „Untold„ polițiștii rutieri clujeni, cu sprijinul Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și efectivelor din cadrul altor inspectorate de poliție județene, au efectuat activități de monitorizare și control al traficului rutier.

Acțiunile s-au derulat atât în municipiul Cluj-Napoca și pe principalele artere din județ, în special în zonele în care s-au înregistrat valori ridicate de trafic.

Prin activitățile de control, polițiștii au urmărit, cu precădere, depistarea acelor conducătorilor auto care, aflându-se sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, reprezentau un real pericol pentru siguranța tuturor participanților la trafic.

Astfel, au fost efectuate aproximativ 2000 de testări cu alcoolscopice, 429 de testări cu aparatele drugtest, fiind aplicate 156 de sancțiuni contravenționale la regimul rutier, în valoare totală de peste 73.000 de lei.

Pentru abaterile constatate au fost reținute 50 de permise de conducere și 26 de certificate de înmatriculare.

Totodată, în urma controalelor efectuate, polițiștii au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. nr. 49/2019 privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto, în valoare de peste 30.000 de lei.

Au fost întocmite 40 de dosare de cercetare penală la regimul rutier, respectiv 32 pentru conducerea sub influența substanțelor psihoactive, 5 pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, unul pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și unul pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

În continuare încurajăm conducătorii auto să adopte un comportament responsabil și să respecte regulile de circulație, să manifeste prudență în trafic. În niciun caz nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice și/sau substanțe psihoactive!

You may also like

1 comentariu

Dan Lepadatu 9 august 2023 - 16:48

Felicitări poliția

Răspunde

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.