A murit cea mai bătrână persoană cu LEPRĂ din România. Sora Hima stătea de 77 de ani în leprozeria din Tichilești

de clujazi

A murit cea mai bătrână persoană cu LEPRĂ din România. Sora Hima stătea de 75 de ani în leprozeria din Tichilești. Tanti Hima, a fost adusă la leprozeria din Tichilești, acum 77 de ani. De atunci, femeia nu a mai plecat. Femeia are o poveste impresionantă în spate, dar și dureroasă în același timp, căci nu este ușor să-ți trăiești viața într-un spital.

Sora Hima a plecat la Domnul astăzi. În leprozerie mai trăiesc 9 suflete. La Tichilești funcționează ultima leprozerie din Europa.

Leprozeria din Tichilești reprezintă o unitate medicală specializată în tratarea și adăpostirea persoanelor afectate de lepră, situată în localitatea Tichilești, județul Tulcea, România. Fondată în 1928, această instituție a funcționat în principal ca un sanatoriu, mai degrabă decât ca un loc destinat izolării bolnavilor de restul lumii, conform sensului mai vechi al termenului.[1]

Acest spital reprezintă ultima unitate medicală dedicată tratării leprei în Europa. În anul 2018, a fost confirmat faptul că doar zece pacienți mai sunt internați în această leprozerie.

Din 1928 leprozeria de la Tichileşti, judeţul Tulcea, funcţionează fără întrerupere. Lepra este acum o afecţiune vindecabilă.

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.