Vremea până la sfârșitul lunii. Se așteaptă primii fulgi de zăpadă

de clujazi

Vremea până la sfârșitul lunii. Se așteaptă primii fulgi de zăpadă. Meteorologii ANM prezic o oscilație marcată a temperaturilor și variabilitate în ceea ce privește condițiile meteorologice în următoarele patru săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a furnizat o prognoză meteo detaliată pentru intervalul 9 octombrie – 6 noiembrie 2023, arătând o diversitate semnificativă în condițiile meteorologice în toată țara.

9 – 16 octombrie 2023: Primii Fulgi și Vânt la Munte

Săptămâna începe cu temperaturi modeste, vânt și primele semne ale iernii la munte, sub forma primilor fulgi de zăpadă. Regiunile montane pot întâmpina o scădere semnificativă a temperaturilor, iar vânturile pot influența condițiile meteorologice.

16 – 23 octombrie 2023: Încălzire Generală și Precipitații Deficitare

De miercuri, revine vara! Meteorologii prevăd temperaturi de peste 25 de grade Celsius, fiind mai ridicate decât media normală pentru această perioadă în toate regiunile, cu excepția celor montane. Cantitățile de precipitații se vor situa sub normele obișnuite, în special în regiunile sudice.

23 – 30 octombrie 2023: Continuarea Vremii Calde și Stabile

Și în a doua săptămână, temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât media normală. Regimul pluviometric va rămâne apropiat de cel normal, oferind condiții meteorologice stabile și calde pe întreg teritoriul țării.

30 octombrie – 6 noiembrie 2023: Tendințe Ușor Excedentare în Sud și Stabilitate Generală

În ultima săptămână a prognozei, temperaturile vor continua să se situeze ușor peste media specifică acestei perioade. Se așteaptă o tendință ușor excedentară a precipitațiilor în regiunile sudice, în timp ce restul țării va experimenta condiții meteorologice apropiate de normele sezoniere.

Această varietate în evoluția vremii subliniază importanța adaptabilității la schimbările rapide și a nevoii de a fi pregătit pentru variațiile meteorologice din toamnă.

Vremea până la sfârșitul lunii. Se așteaptă primii fulgi de zăpadă

You may also like

1 comentariu

Dan Pasca 6 octombrie 2023 - 10:52

Primi fulgi prin Ianuarie…

Răspunde

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.