Se ieftinește gazul și curentul

de clujazi
ziuadevest.ro

Reduceri semnificative la facturile de gaze și electricitate pentru români începând din luna viitoare”

Începând cu luna următoare, românii vor observa o scădere semnificativă în facturile lor de gaze și electricitate, ca urmare a deciziei guvernului de a impune producătorilor plafoane mai mici de preț. Această mișcare vine ca un beneficiu direct pentru consumatori, în contextul unei preocupări crescute pentru reducerea cheltuielilor cu utilitățile.

Conform noilor reglementări, producătorii vor fi obligați să reducă prețul gazului cu 20%, însă consumatorii vor beneficia de o scădere efectivă a facturilor de numai 10%, deoarece o parte din economie va fi împărțită cu furnizorii. Pentru un consum mediu lunar de 150 de kWh, se estimează că economia va ajunge la 4,50 lei.

În ceea ce privește electricitatea, reducerea se aplică doar consumatorilor cu utilizări mai mari, de peste 255 kWh lunar. Aceștia vor observa o scădere de 5% în facturile lor, cu o economie estimată la 15 lei pentru un consum de 300 kWh pe lună.

Pe lângă aceste reduceri imediate, o altă schimbare importantă este eliminarea prețurilor plafonate din anul următor. Cu toate acestea, piața va fi în continuare supravegheată de stat pentru încă un an, până în 2026, garantându-le consumatorilor o perioadă de stabilitate și transparență în ceea ce privește tarifele.

Aceste măsuri vin în întâmpinarea nevoilor populației, oferindu-le românilor un ajutor binevenit în gestionarea cheltuielilor lunare și sporindu-le nivelul de confort financiar.

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.