Noi fonduri de la Consiliul Județean pentru spitalele clujene

de clujazi

Consiliul Județean Cluj a aprobat în cadrul ședinței ordinare din data de 28 septembrie a.c., alocarea unor noi fonduri pentru instituțiile sanitare din județul Cluj.

Astfel, în vederea asigurării unui act medical de calitate și pentru funcționarea instituțiilor spitalicești clujene în condiții optime, de siguranță și confort, a fost repartizată suma de 4.200.000 de lei.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Sănătatea rămâne o prioritate a forului administrativ județean. Investițiile noastre în spitalele clujene continuă, inclusiv în cele care nu sunt subordonate Consiliului Județean, pentru a asigura tuturor clujenilor un acces facil și rapid la investigațiile, intervențiile ori tratamentele de care au nevoie.”

De resursele financiare recent alocate vor beneficia cele cinci instituții sanitare din subordinea Consiliului Județean Cluj, respectiv Spitalul de Recuperare, Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, Spitalul de Urgență pentru Copii și Spitalul de Boli Psihice Cronice Borșa, precum și Spitalul municipal „Dr. Cornel Igna” din Câmpia Turzii.

Sumele repartizate sunt prevăzute a fi utilizate, cu preponderență, pentru achiziționarea unor echipamente și aparaturi medicale de înaltă tehnologie, necesare pentru diagnosticarea și tratarea pacienților.

Printre dotările care vor ajunge la spitalele clujene se numără un ecograf, un aparat RX digital, un sistem pentru monitorizare hemodinamică minim invazivă, o trusă pentru bronhoscopie, un sistem de compresie intermitentă a membrelor inferioare, precum și 10 injectomate și 10 infuzomate.

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.