Mămicile cu copii și gravidele au PRIORITATE la COZI. E lege! Amenzile sunt uriașe!

de clujazi

Regulile de conduită bazate pe bun simț au fost oficializate printr-o nouă lege! Femeile însărcinate sau însoțite de copii cu vârsta sub 5 ani vor beneficia de prioritate în rândul așteptării, indiferent dacă se află la ghișeele instituțiilor de stat, în supermarketuri sau în cafenele. Această măsură include și obligativitatea instituțiilor de a furniza locuri de parcare special destinate acestor categorii. Încălcarea acestor reglementări poate atrage amenzi semnificative, ajungând până la 10.000 de lei.

Cei care nu vor da prioritate la coadă, vor primi amenzi cuprinse între 200 şi 1.000 de lei. Iar instituţiile care nu vor face locuri speciale de vor fi sancţionate cu sume curprinse între 2.000 și 10.000 de lei.

Astfel, femeile însărcinate nu vor mai depinde de amabilitatea celor din jur pentru a fi lăsate în fața cozii, deoarece acum au sprijinul legii. Indiferent că ne aflăm la cumpărături în supermarket, efectuăm plăți la ghișeu sau pur și simplu ne bucurăm de o cafea, legea, o expresie a bunului simț, le acordă prioritate femeilor însoțite de copii sub 5 ani sau celor însărcinate.

În supermarketuri, există deja case de plată special destinate familiilor cu copii, însă aceasta devine acum o cerință obligatorie. În plus, noutatea constă în amenajarea de spații speciale pentru femeile însărcinate și persoanele însoțite de copii de până la cinci ani în parcările cu mai mult de 10 locuri. Cu toate acestea, reprezentanții Asociațiilor de femei avertizează că punerea în practică a acestei legi ar putea întâmpina dificultăți în cazul femeilor însărcinate.

Legea va deveni aplicabilă odată cu publicarea în Monitorul Oficial, iar instituțiile au un termen de maxim șase luni pentru a implementa noile cerințe.

Încălcarea priorității acordate femeilor însărcinate și amenajarea insuficientă a locurilor speciale va atrage amenzi în cuantumuri variabile, cuprinse între 200 și 1.000 de lei pentru persoanele fizice și între 2.000 și 10.000 de lei pentru instituții.

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.