Explozie la Rafinăria Petromidia din Năvodari

de clujazi

O explozie s-a produs vineri dimineaţă, la Rafinăria Petromidia din Năvodari, cu degajări foarte mari de fum. Autorităţile activând Planul Roşu de Intervenţie.

De asemenea, în sprijinul pompierilor, vor fi trimise o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia și o altă autospecială similară din Stația de Pompieri Fetești.

Potrivit informațiilor furnizate de ISU Constanța, flăcările izbucnite în urma exploziei la Petromidia au fost stinse, iar în prezent se desfășoară operațiuni pentru răcirea zonei afectate. Până în acest moment, nu au fost raportate victime.

Conform primelor informații, se pare că deflagrația a fost cauzată de un cablu.

În urma exploziei, 20 de persoane au fost evacuate. Restul personalului a procedat la autoevacuare, dirijându-se către zona de adunare de pe platformă.

Este important de menționat că la începutul lunii iulie 2021, o explozie similară la Petromidia s-a soldat cu moartea a trei muncitori. În iunie 2023, un pompier a suferit răni în urma unui incendiu la instalația de distilare a motorinei de la Petromidia.

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.