Consiliul Județean a extins rețelele de apă și canalizare din Mociu

de clujazi

            Compania de Apă Someș S.A., societate aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, a finalizat investiția de extindere a rețelelor edilitare din satul Mociu, comuna Mociu.

            Astfel, au fost extinse conducta de distribuție a apei pe o lungime de 1,69 km și rețeaua de canalizare pe o distanță de peste 1 km. De asemenea, au fost realizate branșamente și racorduri la consumatorii vizați.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Ne bucurăm că am reușit să creștem calitatea vieții pentru locuitorii satului Mociu. Acesta a fost motivul pentru care am decis să finanțăm din bugetul județului lucrări de investiții mai mult decât necesare, ce nu au putut fi cuprinse până acum în alte programe de dezvoltare finanțate din fonduri europene sau guvernamentale”.

În prezent, localitatea de reședință a comunei Mociu deține un sistem public de alimentare cu apă potabilă și canalizare menajeră, gestionat de Compania de Apă Someș. Însă, pe fondul creșterii continue a numărului de locuitori, zeci de gospodării situate de-a lungul drumurilor naționale și județene DN16 și DJ 150, respectiv pe câteva străzi adiacente, au rămas neracordate la aceste rețele.

Lucrările, în valoare de 881.600 de lei, au fost finanțate de Consiliul Județean Cluj din fondul „Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare -I.I.D.” al Companiei de Apă Someș, constituit din redevența și impozitul pe profit virate forului administrativ județean și returnate Companiei pentru investiții.

You may also like

1 comentariu

Ochiipeea 17 septembrie 2023 - 21:13

Extinderea rețelelor de apă și canalizare este un pas semnificativ în direcția îmbunătățirii calității vieții pentru locuitori. Este îmbucurător să vedem că autoritățile locale și Compania de Apă Someș au luat măsuri pentru a rezolva această problemă și pentru a asigura accesul la servicii esențiale, cum ar fi apă potabilă și canalizare, pentru mai multe gospodării.

Răspunde

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.