Voleiul studențesc feminin revine în prima ligă în forță, susținut de NTT DATA

Constantin Parâia, managerul clubului de volei feminin al Universității Cluj, a prezentat astăzi noul lot cu care va lua cu asalt divizia națională A1. Acesta și-a propus să evite situațiile de incertitudine care plasează echipa între zona A1 și A2 și a format o echipă puternică, susținută de un sponsor puternic, NTT DATA Romania.

Pentru că încă nu au evaluat forța primei ligi de volei feminin, clujenii și-au stabilit ca obiectiv modestul loc 7.

Multe dintre fete au fost “repatriate” după ce au evoluat în alte județe ale țării sau au făcut performanță în străinătate, iar multe dintre sportive au venit de la clubul din Pitești, desființat din cauza problemelor financiare.

Din acest punct de vedere, NTT DATA oferă garanția că sportivele Clujului, dotate deja cu noi echipamente de joc și antrenament, nu vor suferi.

“Vreau să arăt că la Cluj se poate face performanță”, a precizat managerul clubului.

Daniel Metz, CEO-ul NTT DATA România, a afirmat că această nouă contribuție a companiei la promovarea sportului clujean a fost realizată și pentru promovarea mai bună a sportului de sală, care stă în umbra fotbalului de pe stadioane, cu toate că performață există și aici. “Aș vrea să se înceapă de la Cluj, să fie o mai mare atenție asupra acestor echipe, să meargă lumea la sală pentru că e o încurajare și pentru fete când joacă cu sala plină de spectatori”, a adăugat Daniel Metz.

Cele mai puternice echipe ale primei ligi sunt: Blajul (buget de 3 mil. euro), CSM București (buget de 2 mil. euro), respectiv CSM Târgoviște (buget de 1 mil. euro), susținute de primăriile locale și alți sponsori.

Cu toate că regulamentele federației permit echipelor să joace cu esportive din străinătate în număr nelimitat, echipa de volei feminin a Universității Cluj se va baza pe tinere din România.

Constantin Parâia invită și galeria Universității să susțină mai puternic fetele, după cum e susținută și echipa de fotbal, oriunde ar juca.

Ovidiu Vasu, președintele Clubului Sportiv Universitatea Cluj a menționat că din păcate România stă prost per total ca număr de tineri sportivi legitimați, din care cluburile pot să facă sportivi de performanță înaltă. În țară există doar 200.000 de sportivi oficial, pe când în Franța, de exemplu, sunt 1.000.000 înscriși doar pe ramura de judo.

Noua componență a echipei de volei feminin a lui U Cluj va arăta astfel: Râileanu Sorina, Ariton Alexandra, Dârnescu Carmen, Rada Beudean, Tarța Paula, Vodă Ioana, Podină Angelica, Bcuur Raluca, Grama Carmen, Pamfil Mihaela, Bara Alexandra, Miclea Sabina, Mocar Denisa, Stanciu Adina.

IMG_20170818_114130

Leave a Reply