Viziteaza aceste locuri superbe cu ajutorul serviciilor de inchirieri auto Cluj!

Clujul a cunoscut o crestere importanta in ultimii ani atat in plan economic, cat si cultural si turistic. Sute de mii de turisti aleg in fiecare an sa viziteze Capitala Ardealului si frumusetile pe care aceasta zona le are de oferit. Pe langa aceasta, tot mai multe corporatii si firme decid sa ne treaca granita si sa isi deschida sedii si filiale in acest oras, contribuind la dezvoltarea zonei.

Cu ajutorul gazduirii si organizarii evenimentelor internationale si festivalurilor de muzica si film, Cluj-Napoca devine un oras din ce in ce mai vizibil pe harta turistica a continentului, atragand atat tineri, cat si familii sau oameni in varsta ce vor sa-i descopere frumusetile. Evident, din cauza atator activitati si atractii pe care le ofera orasul de pe Somesul Mic, serviciile de transport trebuie sa faca fata unor cerinte variate, indiferent daca vorbim de taximetrie, mijloacele de transport in comun sau inchirierile auto din Cluj.

Odata cu imbratisarea city-break-urilor si de catre turistii romani, sansele sa ajungem la Cluj sunt foarte mari, fie pe calea aerului, cu trenul sau cu autocarul. In situatia aceasta, ofertele de inchirieri auto Cluj reprezinta solutia ideala atunci cand vrei sa ajungi rapid si in siguranta la hotel si apoi sa bifezi toate obiectivele pe care le-ai planificat. Mai mult, aceasta rezolvare se potriveste si in cazul grupurilor de pana la 9 persoane, firmele de inchirieri auto din Cluj fiind pregatite sa iti ofere si microbuze 8+1 care sa ofere tuturor pasagerilor siguranta, confort si economie in ceea ce priveste costurile de transport.

In cazul in care deja ti-ai ales modelul potrivit din parcul de masini al unei companii de inchirieri auto Cluj, iata cateva opriri interesante pe care le poti face in oras si in imediata apropiere a acestuia:

  1. Piata Muzeului si stradutele din jur. Fiind prima piata a Clujului medieval, Piata Muzeului si stradutele adiacente iti ofera sansa de a te plimba intr-un peisaj rupt din alte vremuri, fiind inconjurat de cladiri gotice (printre care casa natala a lui Matei Corvin) si baroce (precum Biserica Franciscanilor). Zona pietei este destinata integral circulatiei pietonale, asa ca va trebui sa parchezi masina pusa la dispozitie de firma de inchirieri auto Cluj si sa te plimbi printre frumoasele restaurante, cafenele, terase si tarabe ale mestesugarilor locali (la care poti gasi bijuterii handmade, suveniruri sau delicatese culinare).
  2. Teatrul National si Opera Romana. In urma unirii Transilvaniei cu Romania, in 1918, renasterea spirituala a contribuit la deschiderea portilor acestor doua institutii cu doar un an mai tarziu. Cladirea superba ce adaposteste atat Opera, cat si Teatrul a fost construita in stil baroc-rococo si are o capacitate de 1000 de locuri.
  3. Biserica Sfantul Mihail. Dupa Biserica Neagra din Brasov, aceasta este cea mai mare biserica gotica din tara noastra. Dateaza din vremea regelui Carol Robert de Anjou, iar constructia bisericii a inceput in 1316 si a durat mai mult de 100 de ani. Majoritatea elementelor interioare de decor (statui si fresce atent sculptate) au fost distruse in timpul reformei religioase, insa vitraliile care inca exista iti vor oferi o imagine splendida. In unele perioade este permisa vizitarea turnului neogotic al acestei biserici. Acesta se ridica la 80 de metri deasupra pamantului, fiind cel mai inalt turn de biserica din Romania.
  4. Laguna Albastra. Profita de masina rezervata pe site-ul de inchirieri auto din Cluj pentru a parcurge cei 30 de kilometri pana la acest lac superb ce s-a format pe locul unei foste mine de caolin. Traseul este unul simplu (Cluj-Napoca – Gilau – Capua – Garbau – Aghires Fabrici), iar privelistea este minunata si fotografiile pe care le vei face acolo vor fi de colectie.

Acestea sunt doar cateva dintre punctele de atractie oferite de zona, iar dezvoltarea orasului pune pe harta, constant, noi etichete si stegulete “de vizitat”. Daca vrei sa le vezi pe cele trecute in revista sau sa descoperi altele noi, urmeaza retata urmatoare: intra pe FocusRent.ro, profita de serviciile de inchirieri auto in Cluj oferite cu profesionalism si nu uita aparatul foto acasa!

Leave a Reply