Vincze: Cea mai bună strategie este alinierea la standarde europene a localităţilor mai puţin dezvoltate

”Administrațiile locale secuiești au exploatat cu succes posibilitățile oferite de UE, datorită utilizării fondurilor de finanțare europene, satele și comunele sunt înfrumusețate. Acesta este strategia corectă: alinierea la media europeană a localităților defavorizate”, a declarat, ieri, la conferința de presă susținută în Lăzarea, județul Harghita, candidatul UDMR la PE, Vincze Loránt. În opinia sa, numeroși primari cunosc deja posibilitățile de finanțare, apelează cu succes la acestea și sunt în așteptarea noilor posibilități și în următorii șapte ani.

”Antreprenorii știu foarte bine că datorită UE au un partener de sprijin în dezvoltarea intreprinderilor, dar și tinerii consideră că UE reprezintă o posibilitate de deschidere care le garantează programe de și burse de studiu, repsectiv mobilitate. Acestea sunt posibilități care au devenit reale datorită prezenței noastre la Bruxelles și a căror continuare este necesară. Ne dorim ca în următoarea perioadă să utilizăm mai multe resurse de finanțare europene, să nu rămână necheltuit niciun ban destinat României la Bruxelles”, a adăugat Vincze Loránt.

Politicianul, aflat în turneu electoral în regiunea Gheorgheni, a formulat în declarațiile sale acordate reprezentanților presei, că un alt aspect datorită căruia UE este importantă pentru comunitatea maghiară, îl constituie posibilitatea de a reprezenta drepturile noastre și de a milita pentru valorile noastre comunitare la Bruxelles. Este important ca UE să sprijine inițiativele noastre, dar pentru aceasta trebuie să participăm la procesul decizional.

”Să fim uniți și să demonstrăm pe 25 mai forța comunității noastre, pentru a fi prezenți acolo unde se iau decizii privind soarta comunității noastre”, a adăugat Vincze Loránt.

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Pinterest