PSD Cluj: Emil Boc trebuie să uite de proiectele fanteziste și să privească spre monumentele de incompetență

Spread the love

Într-o conferință de presă organizată în stradă, pe locația Podului Traian din Cluj-Napoca, rămas în continuare în stare jalnică, înconjurat de viitori și actuali consilieri locali: Dan Morar, Horia Nasra,Gabriela Ciot și Păcurar Ioan, președintele PSD Cluj, Remus Lăpușan, l-a atacat dur pe primarul Emil Boc, candidat al PNL la alegerile locale pentru încă un mandat.

„Mă amuzam când îi vedeam pe colegii care se agită aici (topografi – n. red.) și încercau să ne arate că lucrează, pentru că mi-am adus aminte de anul 2008, când pe strada Moților s-au făcut și niște foraje și tot așa erau niște topografi care făceau măsurători și se spunea că se fac măsurătorile pentru că acolo o să fie făcut un tunel subteran pe sub strada Moților. Acum văd că partea de măsurători s-a mutat pe strada Traian. Sunt tot felul de lucruri pe care Emil Boc le-a promis și nu le-a făcut. În spatele nostru este un alt monument al incompetenței primarului Boc. Nu trebuie să vorbești despre inele și centuri ocolitoare, despre tot felul de lucruri fanteziste, atâta timp cât în trei ani de zile, după zeci de promisiuni, nu ai reușit să semnezi un ordin de începere a lucrărilor la un pod banal din centrul municipiului Cluj-Napoca, pe care probabil Traian cu romanii îl făceau în urmă cu 2000 de ani în două luni de zile. Emil Boc din august 2013, când putea să se întâmple acea nenorocire pe acest pod cu acea doamnă care era să cadă în râu, a tot promis că s-au semnat contracte, dar până în acest moment, nici măcar ordinul de începere a lucrărilor nu a fost semnat. Este un monument de crasă incompetență dacă în trei ani nu ai reușit să facă atâta lucru, ce să mai zic de proiectele fanteziste despre care Emil Boc ne zice în această campanie.Horia Nasra, Dan Morar, Remus Lapusan, Ioan Pacurar, Gabriela Ciot 3

Astăzi m-aș fi bucurat ca împreună cu pensionarii care trec prin această zonă, să ne urcăm într-un mijloc de transport în comun și să mergem în Someșeni. În 2008, Emil Boc promitea că în 2012 pensionarii și numai, din municipiul Cluj-Napoca, o să meargă să se trateze la Băile Someșeni. Suntem în 2016, încă în Băile Someșeni nu s-a întâmplat nimic, în 8 ani de zile.

Al treilea proiect ratat total este proiectul Lomb. În 2012 Emil Boc a promis tot în campania electorală că în 2016 vom avea 6 unități locative și 30.000 locuitori, dar s-a ajuns la concluzia că proiectul Lomb este groapa de proiecte eșuate a lui Emil Boc, nu s-a rezolvat nici cu proiectul imobiliar, nici cu Centrul de Industrii Creative. Nici Cluj Innovation City nu este realizat. Este dealul pe care Emil Boc și-a îngropat toate proiectele.

Nu în ultimul rând, un proiect tot îngropat, de această dată la Pata Rât, este proiectul rămpii. Emil Boc până în 2007 când am intrat în UE putea să atragă fondurile europene pentru rezolvarea problemei deșeurilor, după care trebuia să se rezolve problema la nivel de județ. Emil Boc a fost primar din 2004, prim-ministru și apoi din nou primar, iar în această perioadă groapa de gunoi de la Pata Rât a rămas și rămâne o gaură și pată pe obrazul municipiului Cluj-Napoca și a județului Cluj, o marcă PDL de proiect eșuat și dus în pânzele albe.

Am vrut să vă arătăm câteva monumente de incompetență, clare, la obiect, să fie comparate de cetățeni cu ceea ce promite Emil Boc”, a declarat președintele PSD Cluj, Remus Lăpușan.

Consilierul local Dan Morar a subliniat că în fiecare an s-au bugetat sume uriașe pe aceste investiții, care în cele din urmă au fost amânate pe anul următor. „Vorbim și de acest pod și de Băile Someșeni pentru că s-a aprobat acest proiect al doamnei Gidro cu promisiunea că vor fi aduși bani din afară, dar nu s-a întâmplat încă nimic. În prezent, la fiecare ședință a Consiliului Local, când se ridică această problemă de către noi, ni se spune că proiectul este în lucru și că se va rezolva. În legătură cu proiectul de la Lomb, nu doar că nu este realizat, dar Primăria riscă să rămână doar cu jumătate de terenul adus ca aport”, a adăugat Dan Morar.

Horia Nasra, Dan Morar, Remus Lapusan, Ioan Pacurar, Gabriela Ciot 1 Horia Nasra, Dan Morar, Remus Lapusan, Ioan Pacurar, Gabriela Ciot 2 Horia Nasra, Dan Morar, Remus Lapusan, Ioan Pacurar, Gabriela Ciot 3 Horia Nasra, Dan Morar, Remus Lapusan, Ioan Pacurar, Gabriela Ciot 4

4 thoughts on “PSD Cluj: Emil Boc trebuie să uite de proiectele fanteziste și să privească spre monumentele de incompetență

  1. Si consilierii psd ce au păzit pana acum? Numai inaite de alegeri si-au dat seama? Pana acum nu au fost in consiliul local?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.