Primarul Horia Șulea: Până Duminică Floreștiul va fi curățat de gunoaie, prioritate au cei care și-au plătit facturile la timp

de redactia

Primarul Horia Șulea a susținut joi o conferință de presă alături de viceprimarul Bogdan Pivariu și consilierii locali PNL, în care edilul a prezentat soluții pentru rezolvarea crizei deșeurilor din Florești.

Floreștenii au primit cu această ocazie o veste bună: până duminică, localitatea va fi curățată de SC Quatro Eco Salub, însă vor fi ridicate deșeurile cu prioritate pentru clienții care înregistrează restanțe mici față de operator.

În raport cu marii datornici, companii și asociații de proprietari, directorul QES a anunțat că poartă discuții cu o firmă de recuperări creanțe întrucât unii clienți au adunat restanțe de peste 100.000 de lei.

Dacă facturile societății se ridică la suma de 1,2 milioane de lei, QES are de încasat 1,6 milioane de lei de la clienții datornici.

Mașinile vor fi însoțite de un supervizor care va fi atent la locațiile care înregistrează restanțe. Unde datoriile sunt mari, locatarii vor fi anunțați prin mesaj că au rămas în urmă cu plata contravalorii serviciului.

QES are de ridicat de la floreșteni 300 tone de gunoi cu indulgență.

Până la finalul anului, primarul Horia Șulea își dorește să organizeze încă o ședință a Consiliului Local – acest lucru poate fi realizat doar la solicitarea consilierilor – pentru ca Floreștiul, cea mai mare localitate rurală din România, să redevină lider al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Gelu Voievod prin aprobarea infuziei de capital pentru revitalizarea Quatro Eco Salub. La ce folosește acest statut? Astăzi, de exemplu, în timp ce Floreștiul este plin de gunoaie, în Gilău situația e mult mai bună întrucât la ultima ședință de Consiliu Local, acolo s-a aprobat capitalizarea societății cu 270.000 lei, iar gunoiul se ridică de acolo cu prioritate.

Compania la care acționari sunt localitățile Florești, Gilău, Măguri Răcătău și Căpușu Mare este importantă întrucât asigură și lucrări de deszăpezire la prețuri mult mai mici decât ceea ce se practică pe piață la respectivul serviciu, chiar de către Drumurile Naționale.

“Noi, la potențialul nostru financiar și mărimea localității am ajuns în situație de inferioritate în privința acționariatului la QES, nu la concurs cu Gilăul, ci pe poziție de realitate și corectitudine. Trebuie să reușim să ne redobândim poziția care consider că trebuie să fie de lider a Floreștiului în această localitate”, a spus primarul Horia Șulea.

Majorarea de capital la companie, respinsă în ultima ședință de Consiliu Local a Floreștiului de către consilierii PSD, ALDE, PMP și UDMR, era necesară pentru retehnologizarea companiei și achiziționarea de mașini noi care ar fi permis și trecerea la un alt nivel în privința frecvenței ridicării deșeurilor.

“Era necesar să facem acest pas mai ales că am fost unul dintre cei care au insistat să menținem prețul pentru floreșteni la ridicarea deșeului și astăzi, în condițiile în care prețul de 8 lei pe persoană plus TVA e menținut de 3 ani, dar între timp prețul la depozitare a crescut de 8 ori”, a mai spus Horia Șulea.

Edilul are în plan și realizarea până în vara lui 2017 a unei stații de transfer care să și sorteze deșeurile și astfel să fie reduse din cantitățile de dus la rampă, iar suplimentar să fie realizate venituri substanțiale la bugetul local, de unde vor primi finanțare proiecte precum creșe noi, drumuri, zone de agrement și altele.

Deja s-a rezervat pentru proiect și un teren în suprafață de 3 hectare.

În restul zilelor de mandat la conducerea QES, directorul Florin Otrocol a precizat că va semna contracte cu marile companii private din localitate, precum Polus, care nu sunt clienți încă deși se află pe raza Floreștiului.

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.