„Povești despre Cluj” spuse într-o conferință atipică

Cea de-a treia ediție a „Poveștilor despre Cluj” continuă joi, 22 iunie cu o nouă întâlnire la CHE GUEVARA Social Pub de la ora 19.00. În cadrul acestei conferințe neconvenționale, se va vorbi despre recentele descoperiri arheologice din Piața Unirii.

Tema propusă va fi dezbătută în cadrul acestei ediții de invitații speciali: Felix Marcu, director al Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei, Csok Zsolt, arheolog, Radu Lupescu, istoric alături de Tudor Salagean, invitatul permanent al evenimentelor „Memoria locurilor- Povești despre Cluj”.

Conferința se desfășoară în contextul în care, anul acesta au fost decoperite în urma săpăturilor arheologice din Piața Unirii din Cluj-Napoca zeci de obiecte inestimabile pentru patrimoniul național. Acestea datează din perioada romană, medievală şi de secol XVIII și au fost găsite de arhelologii clujeni în urma unor săpături la o adâncime de aproape 4 metri.

Evenimentul este realizat de către Asociația Vechiul Cluj cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca și al Consiliului Județean Cluj. Intrarea este liberă!

 Articol scris de Șandru Teodora

Leave a Reply