PDL Cluj-Napoca îi cere prefectului Vuşcan să-şi explice averea „ştearsă” din declaraţii

Spread the love

PDL Cluj-Napoca îl somează public pe prefectul de Cluj, Gheorghe Vuşcan, să prezinte situaţia reală a terenurilor, caselor şi apartamentelor sale, ţinând cont de informaţiile apărute ieri în presa locală, care sunt de o gravitate excepţională.Gheorghe Vuscan, foto- Otilia Muresan (3)

„Constatăm cu surprindere faptul că un înalt funcţionar public şi reprezentant al Guvernului în teritoriu este acuzat de faptul că încalcă legea în mod flagrant, motiv pentru care acesta este dator să explice de urgenţă opiniei publice propria sa variantă asupra celor apărute în presă. În cazul în care prefectul Gheorghe Vuşcan va refuza să prezinte un punct de vedere sau nu va declara realitatea, PDL Cluj-Napoca îşi rezervă dreptul de a sesiza organele competente ale statului pentru efectuarea de verificări!”, se arată într-un comunicat de presă al PDL Cluj-Napoca.

După ce a anunţat că îşi propune să lupte cu toate eforturile pentru descoperirea construcţiilor fără autorizaţie şi realizate ilegal în Cluj-Napoca, prefectul Gheorghe Vuşcan şi-ar fi ridicat chiar el o construcţie cu mansardă, fără să deţină autorizaţie pentru ultimul nivel.

Potrivit ziarului Gazeta de Cluj, prefectul Vuşcan nu şi-a trecut pe declaraţia de avere toate proprietăţile, conturile, iar modul de construcţie şi dobândire a acestora este neclar. Acesta şi-a ascuns un teren de pe strada Saturn, nr. 7, apartamentele pe care le-a construit pe această suprafaţă, dar şi o casă în comuna clujeană Floreşti.

Inginer de profesie, Gheorghe Vuşcan este profesor universitar la UTCN, deţinătorul al mai multor brevete de invenţie şi autor a mai multor cărţi de specialitate.