Olah Emese este noul viceprimar al Clujului

Consilierul local din partea UDMR, Olah Emese, a fost aleasă noul viceprimar al municipiului Cluj-Napoca. Acesta o înlocuiește pe Anna Horvath, care se află sub control judiciar.

În cadrul ședinței Consiliului Local de marți, 4 aprilie 2017, a avut loc votul pentru alegerea  noului viceprimar al orașului. Singura propunere a venit din partea UDMR, care au propus-o pe Olah Emese. În urma votului secret exprimat de către consilierii locali, propunerea a fost aprobată în unanimitate.

După depunerea jurământului, noul viceprimar a spus că este convinsă că o să urmeze o perioadă extrem de interesantă din viața ei. “Vă mulțumesc pentru susținere. Sper că voi avea puterea să fac față solicitărilor administrației locale și promit toată promptitudinea și atenția mea în ceea ce privește desfășurarea activității mele”, a declarat Olah Emese. PSD și ALDE n-au venit cu nicio propunere, grăbindu-se să o felicite pe Olah Emese încă dinainte de a avea loc votul propriu-zis.

Primarul Emil Boc și viceprimarul Dan Tarcea au felicitat-o pe Olah Emese și i-au urat mult succes. “Doresc să îi urez bun venit în echipa executivă domnișoarei Olah Emese și sunt convins că ținând cont de experiența sa de specialitate pe care o are, vom reuși să rezolvăm o bună parte din problemele pe care le întâmpinăm, așa cum împreună cu doamna Horvath am făcut atât de multe lucruri noi. Vă urez succes și vă asigur de toată deschiderea și colaborarea noastră”, a spus Emil Boc.

Din anul 2009, Olah Emese are propriul birou de avocatură în Cluj-Napoca. Este absolventă a două facultăți din cadrul UBB, respectiv Facultatea de Drept și Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor. A absolvit și două mastere: unul în Drept Comunitar European și încă unul în Relații Economice Internaționale. În perioada 2006-2007 a fost consilier juridic în cadrul Parlamentului României. Din anul 2012, Olah Emese este consilier local din partea UDMR. În acest moment, noul viceprimar se află la al doilea mandat.

Anna Horvath a demisionat din funcția de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca în cadrul ședinței Cosiliului Local din data de 21 martie. Fostul viceprimar se află sub control judiciar din 11 octombrie 2016, când la sediul Primăriei Cluj-Napoca, la biroul și locuința Annei Horvath procurorii Direcției Naționale Anticorupție au efectuat percheziții, suspectând nereguli cu privire la finanțarea campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2016. Horvath a fost trimisă în judecată de DNA în luna decembrie a anului trecut, pentru trafic de influență și spălare de bani, în dosarul în care e acuzată că în perioada februarie-mari 2016 s-a folosit de funcția pe care o ocupa pentru “urgentarea avizării unor proiecte imobiliare”, ce prezentau interes economic pentru omul de afaceri Fodor Zsolt. Anna Horvath a cerut în schimbul acestor servicii 60 de abonamente la două festivaluri de muzică pentru voluntarii care sprijineau campania. Pe parcursul judecării dosarului, fostul viceprimar nu are voie să discute, în niciun fel, cu persoanele menționate în ordonanța de prelungire a controlului judiciar. De asemenea, aceasta nu are voie să părăsească teritoriul României fără înștiințarea prealabilă a procurorului.

Ionela Avram, student Jurnalism

Foto: Arman Noemi

Leave a Reply

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Pinterest