Nasra către Emil Boc: Faptul că peste 900 de copii nu au acces la creşe/grădiniţe, este o dovadă irefutabilă a faptului că trebuie să vă treziţi domnule Emil Boc

 

SCRISOARE DESCHISĂ

Cluj-Napoca şi zona metropolitană s-au bucurat în ultimii zece ani de o reală creştere demografică şi de o îmbunătăţire a calităţii vieţii, motorul economiei locale fiind universităţile care au generat forţă de muncă înalt calificată şi updatată industriei 2.0

Având în vedere că numărul de familii tinere stabilite în zonă a crescut exponenţial, creşterea numărului de grădiniţe/creşe este o prioritate pentru comunitatea noastră.

În acest sens, Guvernul PSD a alocat anul trecut 17 milioane lei pentru construirea a două creşe în cartierul Grigorescu din Cluj-Napoca şi alte două în comunele Baciu şi Gilău, ambele în valoare de 7,5 milioane lei, fonduri alocate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

 

Domnule primar Emil Boc,

Stimaţi consilieri locali,

Este inadmisibil ca în Cluj-Napoca, centru universitar de excelenţă, tinerii părinţi să nu aibă posibilitatea, să nu aibă dreptul, de a-şi trimite micuţii la grădiniţe/creşe.

Faptul că peste 900 de copii nu au acces la creşe/grădiniţe, este o dovadă irefutabilă a faptului că trebuie să vă treziţi domnule Emil Boc şi stimaţi consilier locali, să asiguraţi şanse egale pentru fiecare copil şi toţi părinţii şi să fiţi interesaţi de viitorul comun al oraşului nostu.

(http://creseclujnapoca.ro/files/Lista_respinsi_-_ordine_alfabetica_2018.pdf )

Încă de anul trecut am atras atenţia asupra faptului, că investiţiile în viitor sunt bine-venite mai ales pentru un municipiu care are un buget mare, cât al unui judeţ mediu sau mic. Prin urmare, în următorii patru-cinci ani, bugetul generos al municipiului Cluj-Napoca permite alocarea unei sume pentru construirea a ZECE GRĂDINIŢE/CREŞE noi (în cartiere în care sunt insuficiente, nu există sau sunt neconforme, de exemplu, Mărăşti, Între lacuri, Bună ziua, Borhanci).

Vă solicit domnule primar Emil Boc şi domnilor/doamnelor consilieri locali să luaţi în considerare propunerea pe care am prezentat-o în 2017, de construire a celor ZECE GRĂDINIŢE/CREŞE noi în Cluj-Napoca, şi vă asigur că aşa cum am susţinut finanţarea celor două grădiniţe din cartierul Grigorescu, voi susţine orice măsură locală sau guvernamentală prin care să asigurăm viitorul copiilor noştri.

deputat Gabriel Horia Nasra

Preşedinte PSD Cluj

Leave a Reply