Momente emoționante în Ziua 0 la Electric Castle 2017.

Electric Castle a adunat încă din prima zi un număr de 21.000 de oameni de toate vârstele. Ediția 2017 înseamnă 9 scene la turație maximă.

Toate eforturile organizatorilor pentru amenajarea scenelor a dat roade, spectatorii fiind deosebit de impresionați de instalațiile de pe amplasamentul festivalului, mult mai faine decât la edițiile precedente.

Prima seară a fost dedicată muzicii părinților noștri. Concertul Mirabelei Dauer și Corina Chiriac a fost un mega succes. Oamenii au cântat și au întins hore. Mirabela s-a emotionat până la lacrimi, apoi a fost rândul Corinei Chiriac.

„Datorită vouă, eu nu voi muri niciodată”, a spus Mirabela Dauer. Nici Corina Chiriac nu a fost mai prejos: „Nu vă pot spune ce să faceți la Electric Castle: mi-e rușine”. „Generația noastră probabil le-a făcut pe toate și câteva în plus, dar pentru noi erau clipe furate, fiindcă nu aveam voie. Azi, vă doresc să vă bucurați de libertate!”.

Deși e în plan secundar, și mâncarea a fost apreciată de către festivalieri, mai ales că prețurile la porții și la băutură sunt decente. O super salată costă doar 10 lei.

Miercuri, în ziua 1, festivalul își pornește toate motoarele: vor fi deschise toate cele 9 scene ale festivalului, iar zona de activități își intră pe deplin în drepturi încă din timpul zilei.

Unul dintre cele mai așteptate momente din festival este și unul dintre cele mai creative proiecte de pe scena muzicii electronice a ultimilor ani: Moderat, numele sub care colaborează trei dintre cei mai talentați artiști germani ai momentului, Modeselektor (Gernot Bronsert și Sebastian Szary) și Apparat (Sascha Ring). Acum în plin turneu mondial, cu concerte din Mexic până în Ucraina, cei de la Moderat au notat Electric Castle ca o destinație obligatorie pe acest traseu al marilor festivaluri internaționale și vor aduce la castel, pe scena principală de la ora 23, show-ul cu care au entuziasmat mulțimile la Glastonbury.

Un alt nume foarte anticipat este ZEDD, care la doar 27 de ani este un super-star al stilului EDM, apare pe afișul celor mai mari festivaluri de profil, dar a produs și hituri ale unor nume precum Justin Bieber sau Lady Gaga. Show-ul lui ZEDD are loc la 00:30 pe scena principală și nu trebuie ratat – artistul e pentru prima dată în România!

Vești bune și pentru iubitorii rock-ului, care începând de azi vor avea o mulțime de opțiuni în program. Linia rock se deschide cu show-ul Byron, programat la 18:30 pe scena principală. Apoi, punkerii Slaves vin cu un mesaj mai actual ca niciodată: artiștii spun despre piesele lor că sunt un manifest împotriva apatiei și ignoranței. Acest duo format în 2012 în Marea Britanie s-a făcut remarcat rapid cu mesajul lor sincer și direct, fiind recunoscuți de întreaga industrie și prezenți în top 10 UK Album Charts cu ambele lor albume. Slaves urcă de la 23:30 pe scena Hangar by BT.

Electric Castle înseamnă însă mai mult decât muzică. Zona EC Sessions va găzdui azi un workshop de pictură colaborativă, spectacole marca REACTOR, stand-up comedy cu Micutzu și magie cu Cristian Gog, precum și proiecții de filme. O mulțime de alte activități pot fi descoperite pe întreg teritoriul festivalului, un punct de atracție fiind cu siguranță spectacolul „Lords of lightning”. Artiștii britanici și neo‑zeelandezi creează dueluri cu fulgere, generând arcuri electrice de milioane de volți! Reprezentanțiile lor încep azi și vor avea lor de 3 ori în fiecare zi de festival, de la orele 21:45, 22:52 și 00:20.

Electric Castle contribuie an de an la restaurarea castelului Banffy, un monument istoric de prim rang, prin donații și taxe din bilete. Însă, în condițiile în care festivalul este momentan singura sursă de finanțare pentru lucrările atât de necesare conservării și reabilitării castelului, anul acesta Electric Castle a demarat campania „Give me a brick”.

Participanții pot merge la oricare dintre barurile din festival pentru a cere „o cărămidă”, adică să doneze 5 lei, sau „o găleată de mortar”, corespondentul unei donații de 10 lei. Sumele vor fi transmise fundației Transylvania Trust, care administrează, îngrijește și reabilitează castelul. Efectele implicării festivalului se fac deja simțite: anul acesta, pentru prima dată, câteva încăperi de la parterul corpului principal au fost reabilitate și au putut fi deschise publicului în condiții de siguranță; ele vor găzdui instalații de artă interactivă semnate Klaus Obermeyer.

Electric Castle 2017 înseamnă o suprafață de 220.000 de metri pătrați și sute de artiști care vor urca pe cele 9 scene ale festivalului. Scena principală, cu o deschidere de 80 de metri liniari, va oferi vizibilitate maximă publicului datorită unui ecran LED de 600 de metri pătrați, la rezoluție 8K.

Lineup-ul eclectic cu care Electric Castle și-a obișnuit fanii îi include în acest an îi include pe Deadmau5, artist de 6 ori nominalizat la premiile Grammy și care, anul acesta, a ieșit deja cu două albume noi, Franz Ferdinand cu singurul concert confirmat în Europa de Est anul acesta, Alt-J, una dintre revelațiile momentului în indie rock, Trentemoller, cunoscut pentru muzica sa atmosferică dar și pentru spectacolul pe care îl creează pe scenă, UNKLE, ZEDD, Paul Van Dyk, House of Pain, Slaves, Gus Gus și mulți alții.

Headlinerii zilei sunt Moderat, cu un show care a făcut senzație în circuitul de festivaluri al verii, și superstarul Zedd, aflat pentru prima dată în România

Electric Castle2017 (1) Electric Castle2017 (2) Electric Castle2017 (3) Electric Castle2017 (4) Electric Castle2017 (5)

Leave a Reply