Horia Nasra: “Nu voi vota proiectul de lege care prevede posibilitatea obţinerii “unui statut de autonomie specială”

UDMR vrea mai multe drepturi pentru minorităţile nationale. Mai exact „regiuni de dezvoltare separate” și „autonomie specială”. Liderii Uniunii au depus un proiect de lege care se bazează pe Rezoluţia de la Alba Iulia din 1918.

În proiectul Uniunii se prevede că la nivelul ministerelor se va asigura angajarea de personal proporţional cu numărul celor care aparţin minorităţilor naţionale. Liderii UDMR recunosc că nu au ales intamplator momentul.

Deputatul clujean Horia Nasra a precizat că nu va vota un astfel de proiect.

“Nu voi vota proiectul de lege care prevede posibilitatea obţinerii “unui statut de autonomie specială” şi „regiuni de dezvoltare separate”
și niciun alt proiect de acest gen!

România este un model atât pentru statele membre ale Uniunii Europene cât şi pentru spaţiul extracomunitar în privinţa drepturilor şi
libertăţilor minorităţilor naţionale, calitatea vieţii şi realizarea obiectivelor de investiţii locale şi naţionale fiind prioritare pentru ambele comunităţi.

Cu siguranţă că pianul lui Béla Bartók și vioara lui George Enescu sunt în egală măsură apreciate şi ascultate şi în Cluj sau Alba şi în
Harghita” a precizat deputatul Horia Nasra, preşedintele PSD Cluj

Leave a Reply