Halep le-a purtat noroc! U-BT Cluj este în optimi

U-BT Cluj-Napoca s-a calificat în optimile de finală ale FIBA Europe Cup, după o victorie obținută în ultimele minute ale partidei cu ciprioții de la Keravnos.

Formația pregătită de Mihai Silvășan avea nevoie de o victorie, plus un succes al olandezilor de la Donar Groningen în duelul cu formația belgiană Belfius Mons pentru a accede în optimi.
În fața a aproximativ 2000 de spectatori prezenți în Sala Polivalentă Horia Demian, clujenii au început excelent partida, fiind în avantaj, 6-0 încă din primele trei minute.

Ciprioții au reușit să revină în joc, cele două echipe mergând cap la cap pe durata primelor două sferturi, încheiate de altfel la egalitate 17-17, respectiv 19-19.
Oaspeții au început mult mai bine repriza secundă, fiind la conducerea întregului sfert trei, pe care aveau să îl câștige cu 22-15.

Clujenii păreau că nu se regăsesc nici în ultimul act al partidei, iar cu cinci minute rămase până la final, tabela arată un 69-62 în dreptul oaspeților, care părea greu de remontat.
Totuși, miracolul s-a produs în ultimele minute, în special datorită unei defensive feroce și a lui Giordan Lee Watson, cel care a contribuit cu 20 de puncte, fiind principalul marcator.
U Banca Transilvania Cluj a reușit astfel să se califice în faza următoare a FIBA Europe Cup, la finalul unei partide în care Simona Halep a făcut primul angajament al meciului.
U-BT Cluj-Napoca s-a calificat în optimile de finală ale FIBA Europe Cup, după o victorie obținută în ultimele minute ale partidei cu ciprioții de la Keravnos, scor final 77-71.

Antohi Georgiana

Leave a Reply