Doi bloggeri clujeni pornesc într-o aventură de 9.000 km pentru aflarea secretelor capitalelor culturale europene

Doi bloggeri clujeni, Dan Ciulea şi Gabriel Aldea, pornesc într-o expediţie de 9.000 de kilometri prin 16 ţări care au oferit capitale culturale europene, dorind astfel să înveţe cele mai bune practici pentru ca oraşul Cluj-Napoca să se alăture în prestigiu respectivelor capitale.

“Ne propunem nu doar să avem întâlniri oficiale, ci să interacționăm și cu localnicii, să aflăm părerile lor. Din câte am înțeles vom prinde anumite evenimente în unele orașe și festivaluri, și vom vedea ce putem prelua de acolo pentru a le implementa în Cluj. Vom posta articole și galerii foto prin orașele prin care vom merge. Am pregătit cam cinci întrebări pentru fiecare oraş, în funcţie de: dacă este viitoare capitală culturală europeană sau dacă a fost şi sunt mai serioase. Se referă la ce probleme au rezolvat prin această candidatură? Cum a reacţionat comunitatea? Cât de bine au fost informaţi? Cum s-au implicat?”, a declarat Gabriel Aldea.

Cu un buget total de 7000 de euro, cei doi vor lua pulsul freamătului cultural în special oraşelor care au dobândit recent titlul de capitală culturală europeană: Marseille şi Kosice (2013), Riga şi Umea (2014).

Cluj azi - florin morosanu 2

Cluj azi - florin morosanu 1