David Ciceo va candida la concursul pentru ocuparea funcției de director al Aeroportului Cluj

La începutul săptămânii a avut loc o ședință extraordinară de Consiliu Județean, cu cvorum la limită din cauza lipsei consilierilor județeni ai PSD, prin care s-a luat act de solicitarea Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Cluj, în baza căreia interimatul la conducerea aeroportului va fi asigurat tot de comandantul David Ciceo, până la finalizarea concursului pe post.

David Ciceo a fost prezent la ședință și a menționat că va accepta solicitarea Consiliului de Administrație, exprimând totodată intenția de a candida la concursul pentru ocuparea funcției de director, concurs care ar trebui să prezinte un rezultat în termen de 4 luni.

„Acest proiect nu ar fi fost necesar dacă nu ar fi existat declaraţiile publice şi afirmaţiile directorului Aeroportului cum că din 17 octombrie cad avioane. Am luat în serios declaraţiile dânsului, şi având în vedere că cei din Consiliul de Administraţie nu au studii de aeronautică, am făcut această şedintă pentru a evita eventualele căderi de avioane şi al doilea Colectiv. Această hotărâre spune ce am spus în cealaltă hotărâre, anume că cei din Consiliul de Administraţie vor decide pe cine mandatează din executiv pentru a conduce aeroportul  până la concurs. Ei s-au întrunit și am luat act de ce au spus cei din Consiliul de Administrație, tocmai pentru a nu exista dubii cu privire la persoanele care vor îndeplini atribuțiile executive, astfel încât să nu fie vorba de acei “incompetenți” din CA, care au votat până acum tot cea  dorit aeroportul, tot ce le-a furnizat directorul aeroportului”, a explicat, ironic, Alin Tişe, preşedintele CJ Cluj.

Prin adresa înregistrată la Consiliul Județean Cluj sub nr. 29037/2017 membrii consiliului de administrație, au precizat faptul că nu doresc să exercite calitatea de administrator executiv în situația în care oricare dintre ei ar fi ales în funcția de președinte al consiliului de administrație ținând cont de reacția conducerii executive a regiei și a sindicatului regiei. Mai mult au solicitat ca actualul director general să exercite în continuare atribuțiile de conducere executivă a regiei până la finalizarea procedurii de selecție pentru acest post.

Mandatul directorului general în funcție a încetat prin expirarea perioadei pentru care a fost încheiat, conform prevederilor O.U.G. nr. 109/2011.

Ordonanța privind guvernanța corporativă nu permite ca directorul să ocupe concomitent și funcția de membru sau președinte în Consiliul de Administrație.

Alin Tișe a adăugat și că este tentat să candideze pentru funcția de director al aeroportului clujean, alături de David Ciceo, întrucât salariul ar fi tentant: 18.000 lei lunar, la care se adaugă 20.000 de lei de la Asociația Aeroporturilor.

Președintele CJ Cluj a mai afirmat și că ar fi cazul ca toți directorii de regii, numiți prin vot politic, să-și confirme competența prin concurs.

Leave a Reply