Daniel Buda sesizează disprețul grupării PSD-ALDE față de funcționarii care gestionează fonduri europene

Europarlamentarul Daniel Buda atrage atenția asupra grilelor de salarizare ale funcționarilor care gestionează fonduri europene în România, angajații, în special cei din teritoriu, fiind umiliți de coaliția PSD-ALDE.

”După ce în campania electorală promiteau doar lapte și miere fără să amintească o iotă despre posibile tăieri salariale, iată că mașinăria de propagandă a guvernării PSD-ALDE, condusă de nimeni alta decât de Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, demonstrează un dispreț profund față de categoriile profesionale care lucrează la foc continuu în instituțiile care se ocupă de atragerea fondurilor europene.

Cum asta nu ar fi fost suficient, vedem faptul că grilele de salarizare ale Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură, concepute în laboratoarele pesediste întunecate și cuprinse de o insalubră lipsă de moralitate, generează diferențieri salariale inadmisibile între funcționarii de la centru și cei din teritoriu, disprețuindu-i pe cei din urmă care duc greul în instituție, lovindu-se zilnic în tranșeele birocratice de o legislație nu doar stufoasă, de multe ori, incoerentă și care nici măcar la Bruxelles nu reușește să se facă înțeleasă. Iar aceste diferențe între centru și teritoriu genearează astăzi nemulțumiri.

După ce a persistat în minciunile legate de creșterile salariale pentru toți bugetarii, doamna Lia Olguța Vasilescu ne informează de faptul că “nu este o noutate pentru nimeni că vor scădea salariile”. Poate doreați să spuneți, doamnă ministru, că nu este o noutate pentru nimeni că nu aveți cum să respectați toate promisiunile luxuriante din programul de guvernare sau doriți să ne spuneți, respectând principiul “să nu te încrezi în greci nici atunci când îți fac daruri” că azi, în România, nu trebuie să te încrezi în PSD când fac promisiuni electorale.

Dincolo de promisiunile ministrului Agriculturii, Petre Daea, că nu vor fi scăderi de salarii în acest sector, atrag atenția că potrivit Art. 17 din Legea-Cadru Nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, personalul care gestionează fonduri europene nerambursabile, precum și personalul din structurile cu rol de organisme intermediare pentru programele operaționale, beneficiază de majorarea salariului de bază cu până la 35%.

Desigur, știm cu toții că respectarea legislației este un moft pentru această guvernare însă vă solicit, doamnă ministru, să nu îi disprețuiți tocmai pe cei care muncesc în această țară și vă asigură absorbția fondurilor europene, un capitol la care nu sunteți doar corigenți, ci chiar repetenți”, a precizat europarlamentarul liberal Daniel Buda.

Leave a Reply