Daniel Buda: În România mor copii cu zile din cauza incompetenței guvernanților

Moartea cu zile a copiilor din România, uciși de incompetența și indolența guvernanților este mai mult decât o tristă realitate care a trecut dincolo de granițele țării noastre, afirmă europarlamentarul Daniel Buda.

Liderul PNL Cluj vede criza vaccinurilor antirujeolice drept o palmă pe obrazul autorităților din România care au demonstrat încă o dată incapacitatea Guvernului PSD-ALDE-UDMR de a gestiona eficient asigurarea stocurilor de vaccin, plasând România în rândul țărilor din lumea a treia.

În cadrul discursului său din Parlamentul European privind Starea Uniunii, Jean-Claude Juncker, pe lângă aprecierile pozitive la adresa României, a făcut o constatare dureroasă pentru noi, afirmând că este inacceptabil ca în anul 2017 să mai moară copii din cauza unei boli care ar fi trebui să fie deja eradicată în Europa. Copiii din România ar trebui să aibă acces la vaccinul antirujeolic în aceeași măsură cu cei din restul Uniunii Europene. Fără drept de apel.

“Din păcate, nici un oficial din România nu a luat o poziție față de acest subiect și nu a stabilit o foaie de parcurs clară pentru eliminarea acestor neajunsuri, complăcându-se să remarce doar aspectele pozitive din discursul domnului Juncker.

Domnule Liviu Dragnea, domule Mihai Tudose, domnule Florian Bodog, când veți înțelege că indiferența dumneavoastră și a celor pe care îi coordonați ucide viețile nevinovate ale copiilor care nu beneficiază de vaccinul antirujeolic?”, a declarat Daniel Buda.

Leave a Reply