Daniel Buda: Guvernarea PSD-ALDE a transformat România în bolnavul Europei la absorbția fondurilor europene

România a devenit bolnavul Europei în materia absorbției fondurilor europene, consideră europarlamentarul Daniel Buda.

”Scrisoarea doamnei Corina Crețu, Comisar European pentru Dezvoltare Regională, reprezintă expresia dimensiunii dezastrului și a incapacității cuplului Dragnea-Tăriceanu de a guverna. Guvernul PSD-ALDE nu face altceva decât să accidenteze mortal fondurile europene destinate infrastructurii.

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, împreună cu Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, continuă să își demonstreze ignoranța, privându-i pe români de o infrastructură modernă, la standarde europene. Lucian Șova conduce infrastructura pe contrasens și îi împinge pe români în continuare la accidente rutiere. Statisticile alarmante care poziționează România în topul negativ al UE cu privire la victimele în urma accidentelor rutiere îi lasă reci pe guvernanții PSD-ALDE. La jumătatea perioadei de programare, Guvernul PSD-ALDE “se laudă” cu absorbția fondurilor europene pe proiecte de infrastructură doar din proiectele începute în trecut, în perioada 2007-2013.

Pentru perioada 2014-2020, 5.1 miliarde Euro au fost rezervate pentru investiţiile în domeniul transportului, dar proiectele fazate însumează 1,7 miliarde de euro. Este absolut inexplicabil cum într-o țară care are nevoie stringentă de autostrăzi și drumuri practicabile, guvernanții să își bată joc de banii europeni, singura salvare pe care o avem.

Trădarea intereselor naționale și acțiunile de sabotaj din partea acestei coaliții de guvernare vor arunca mai departe România în epoca medievală, fără drumuri, căi ferate sau alte tipuri de infrastructură.

Reacția de la nivel european a unui Comisar din aceeași familie politică ar trebui să stârnească îngrijorări fiecărui cetățean din România a cărui viață este afectată de incompetența PSD-ALDE. Să existe bani puși la dispoziție țării tale de către Comisia Europeană iar tu să îi ignori cu bună știință, reprezintă un act de trădare națională și sabotare a unei dezvoltări durabile a României adusă în moarte clinică de ignoranța și indiferența guvernanților”, precizează europarlamentarul Daniel Buda.

Liberalul anunță că din păcate, România riscă să ajungă o țară minoră, căzută rușinos la examenul de capacitate în fața Europei, lovită fiind de epidemia înfricoșătoare a meningitei morale. Daniel Buda cere de îndată  demisia Ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb și a Ministrului Transporturilor, Lucian Șova.

Leave a Reply